perjantai 1. marraskuuta 2013

Rob Kidd: Jack Sparrow: Cortésin miekka (2006)

Kirja kertoo Jack Sparrow nimisestä pojasta, joka seilaa seitsemällä merellä miehistönsä kanssa, jotka joutuvat karibialle, jossa alkaa sataan lunta. Jack Sparrow on rohkea ja auttavainen persoona, jos hän jää voitolle. Kirjan sivuhenkilöitä: Arabella on Jackin miehistön jäsen.                                                         Cortés on Jackin vihollinen joka, omistaa cortésin miekan.                                                                                                            
Constance (kissa) jonka, Tia Dalma on taikonut kissaksi. Jean omistaa kissan ja on Jackin miehistön jäsen. Tumen ja Fitzwillian kuuluvat Jackin miehistöön myös. Tapahtumat esitetään kai Jackin kulmasta.

Jack ja hänen miehistönsä on ollut etsimässä Cortésin miekkaa jo niin kauan, että ajan taju on mennyt heiltä kaikilta. Jack pääsee miehistöineen Isla Fortunaan ja Jack taikoo vahingossa Cortésin (miekan omistaja) manalasta maan pinnalle. Jack saa miekan, mutta Cortés huijaa häntä, että saisi kivisilmän, jossa on henkiä vankiloissa. Kivisilmän saa auki ja henget rupeavat riehumaan. Cortés ei saa kivisilmää ja Jack menettää miekan.

Kirja on aika sekava. Kirja oli kiva, jotkut kohdat olivat vähän tylsiä. Kirja on jännityspohjainen kirja. Suosittelen kirjaa alle 12- vuotiaille pojille. Tämä kirja on hyvä kirja sadepäiville, jos haluaa lukea jännityskirjan.
   
Markus 7.b

2 kommenttia:

  1. kerroit ja kuvailit kirjaa hyvin. :)

    VastaaPoista
  2. Olisin halunnut tietää vielä hitusen enemmän mitä kirjassa tapahtuu.

    VastaaPoista