perjantai 14. joulukuuta 2012

Louis Sachar: Kuka ei kuulu joukkoon? (1989)Kirja kertoo David Ballingerista, joka kirjan aluksi kaveeraa koulun kovisten kanssa ja auttaa heitä varastamaan vanhalta Bayfieldiltä hänen kävelykepin.  David halusi päästä suosioon, mutta päinvastoin häntä alettiin kiusata ja muutenkin tapahtui outoja asioita. Bayfieldin huhuttiin olevan noita, voiko olla mahdollista, että David on kirottu?
    
 Päähenkilö Davidin elämä ei mene putkeen sen jälkeen kuin he varastivat kävelykepin. Hänelle alkaa tapahtua samoja asioita, mitä he tekivät Bayfiedille.  Hän on ihastunut Toriin. Hän tapaa Larryn ja Moon ja heistä tulee kavereita. Heitä aletaan kutsua koulun kolmeksi toheloksi. Myös Davidin pikku veljeä aletaan kiusata. David haluaa tämän jälkeen ratkaista tilanteet ja päättää mennä pyytämään Bayfieldiltä anteeksi. Hän saa tietää, että hänen pitää tuoda keppi takaisin. Miten käy? Saako hän kepin varastettua takaisin yhdeltä hänen kiusaajaltaan? Mikä yhteys on Torilla ja Bayfieldillä?
    
 Kirjassa on seikkailua ja jännitystä. Siinä on vähän puhekieltä, mutta pääasiassa kirjakieltä. Kirja kertoo, että toisia ei saa tuomita ulkonäön perustella.
   
 Kirja on mielenkiintoinen, vauhdikas ja jännittävä. Kirja etenee nopeasti, joka on hyvä asia. Siinä riittää pulmia ja pohdittavaa. Kirja sopii mielestäni nuorille.

Markku, 8. luokka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti