maanantai 7. tammikuuta 2013

Harry Potter ja viisastenkivikirjailija J.K.Rowling
ilmestys vuosi 1997
kustannus Tammi
 suomentanut Jaana Kapari
kirja on painettu liettuassa 2011

 Kirja kertoo 11-vuotiaasta pojasta jolla on taikavoimia ja jonka vanhemmat ovat kuolleet, koska paha velho Voldemord tappoi heidät. Kirjan päähenkilö on Harry Potter. Hän asui tätinsä ja setänsä Dursleyn luona. Portaiden alla olevassa komerossa 10 vuotta. Vähän ennen kun Harry täytti 11 vuotta, hänelle saapui kirje, mutta Vernon- setä piilotti ne aina.  Ennen kun Harry ehti lukea ne. Myöhemmin niitä tuli aina lisää ja yhtenä päivänä niitä tuli kasoittain ja talo oli ihan täynnä kirjeitä, että he melkein hukkuivat niihin. 

Seuraavana päivänä Hagrid saapui Dursleylle ja kertoi Harrylle että hän on velho ja antaa Harrylle kirjeen, jossa oli kutsu tylypahkaan. Sen jälkeen Hagrid vie Harryn tylypahkaan. Siellä hän tapaa muitakin velhoja ja saa myös itse sieltä ystäviä Hermionen ja Ronin. Kun Harry kuule viivsatenkivestä hän alkaa tutkia sitä ja siitä alkaa Harryn vaarallinen ja jännittävä seikkailu.
päähenkilö on Harry Potter. Sivuhenkilöitä ovat Petunia Dursley, Vernon Dursley, Dudley, rehtori Dumbledore, Ron, Hermione, Neville, Goyle, Fred Wasley, George Wasley, Bertie Bottin, Kalkaros, McGarmi, Draco Malfoy, Hagrid, Orave ja Lordi Voldemort.

Kirja oli mielestäni ihan hyvä, mutta hieman liian pitkä.
Kirjasta on myös muitakin osia.
Suosittelen kirjaa 10- 14 vuotiaille.
Kirja on fantasia seikkailu.


Tatja 7B

2 kommenttia:

  1. Hyvät yksityiskohdat.

    VastaaPoista
  2. Esittelyssäsi oli paljon taustatietoa, mikä on hyvä. :) Mielestäni kirja ei ole liian pitkä, mutta olenkin tottunut lukemaan pitkiä kirjoja. Sen voi myös määrittää siten, että jos kirja ei kiinnosta, se helposti tuntuu liian pitkältä. Esittely oli joka tapauksessa hyvä, niinkuin on kirjakin. Juoni on aika kliseinen, mutta ei se mitään. Lukemisen arvoinen joka tapauksessa.

    VastaaPoista