maanantai 7. tammikuuta 2013

J.K Rowling: Harry Potter ja viisasten kivi, 1998Harry Potter on tavallinen poika, tai niin hän ainakin luulee. Kun hän täyttää 11 vuotta hän saa elämänsä ensimmäisen kirjeen. Kirje on kutsu Tylypahkaan.
    
Harry kuuluukin velhojen sukuun. Harry tutustuu Weasleyn perheeseen matkalla Tylypahkaan ja Harry Potterista, Ron Weasleysta ja Hermione Grangerista tulee ajan myötä hyvät ystävät.  
  
 Koulussa Harry opiskelee loitsuja, muodonmuutoksia, taikajuomien tekoa ja monia muita asioita. Harry pitää koulunkäynnistä, kunnes hän pääsee tiedät-kai-kenen eli Voldemortin jäljille. Siitä alkaa Harryn, Ronin ja Hermionen jännittävä seikkailu.
  
 Harry Potter ja viisasten kivi on ensimmäinen osa jännittävää Harry Potter- kirjasarjaa joka sopii niin lapsille, kuin aikuisillekin. J. K Rowling on saanut monia palkintoja kirjoistaan sekä saavuttanut suuren myyntimenestyksen koko maailmassa.
Mielestäni kirja on erittäin mielikuvituksellinen ja juoni on hyvin keksitty. J. K Rowling on taitava kirjailija, jolla on hyvä mielikuvitus. Hän ei kirjoita liian pitkäveteisesti ja kirjassa on mukana myös jonkin verran huumoria.

Ellinoora 7b.

3 kommenttia:

  1. Olen katsonut Harry Potter elokuvia, ja teksti oli tosi hyvä. Tekstissä on paljon tietoa.

    VastaaPoista
  2. hienosti esitelty :) Harry Potterista on ihan hyvä kirja ja olen lukenut sitä vähän. Tämä kertoo tarkasti mistä kirja kertooo

    VastaaPoista
  3. Olen kirjan lukenut ja se todellakin oli hyvä lukuelämys. Juoni on aika kliseinen mutta mitäs tuosta. Esittely oli hyvä ja pidän kirjoitustyylistäsi. On myös hyvä, että kerroit mielipiteesi kirjailijasta. :)

    VastaaPoista