maanantai 7. tammikuuta 2013

Kari Levola: Viimeiset sanat (2000)

Kirja kertoo 9-luokkalaisista Henkasta ja Ilkasta, jotka ovat tunteneet toisensa päiväkodista saakka. He keksivät viimeisiä sanoja kirjoista ja oikeasta elämästä. Pojat suunnittelevat vuorikiipeilyreissua Mont Blancille ja säästävät sitä varten rahaa.
 
Ilkka on alkanut käyttäytyä omituisesti, ja Henkka on huomannut, että heidän yhteiseltä matkakassaltaan on kadonnut rahaa. Henkka on ihastunut Kaisaan, mutta mitä tekemistä Ilkalla on Kaisan kanssa? Lisäksi Ilkka on alkanut valehdella Henkalle kummallisista asioista. Onko Henkka ollut liian kiltti ja luottavainen, ja onko jotain jäänyt huomaamatta?
 
Kirjan päähenkilöitä ovat Henkka ja Ilkka. Sivuhenkilöitä ovat ainakin Kaisa, äiti, isä, Ile, ”Näkymätön”, Miksa, Ilkan isä, Ilkan äiti ja Vänttinen. Sivuhenkilöitä ovat luokan tytöt ja rehtori.
 
Kirja on eniten seikkailukirja. Kirjassa puhutaan murteella ja välillä myös puhekielellä. Kirjassa kerrotaan poikien elämästä. Kirjan opetus liittyy varmaan Ilkan peliriippuvuuteen.
 
Kirja oli vähän tylsä, koska siinä kerrottiin kokoajan samoja asioita. Kirjan juoni oli omasta mielestäni todella pitkästyttävä. Heti kirjan ulkonäöstä sai huonon kuvan. Kuitenkin joku saattaa pitää kirjasta, ja kannattaa lukea. Suosittelen kirjaa kaikille, jotka haluavat lukea sen.
 
Jessica 7b

1 kommentti:

  1. Kirjavinkki on laadittu kiinnostavaksi,vaikka itse kirja ei kuulostakkaan kovin mielenkiintoiselta!;;)

    VastaaPoista