tiistai 8. tammikuuta 2013

Merja ja Marvi Jalo: Jesse ­- ongelmakoira


Merja Jalon ja Marvi Jalon kirjoittama kirjasarja on saavuttanut suuren suosion lukijoiden keskuudessa. Kirja käsittelee koiran ja ihmisen välistä ystävyyttä.
Jenna Syvälahden isä kuoli kolme vuotta sitten liikenneonnettomuudessa. Jesse rikkoo ainoan muiston isästä maljakon.
  Jessestä koituu ongelmia kerrostalossa, sillä se alkaa levottomaksi ja hajottamaan paikkoja kun Jenna lähtee kouluun. Naapureiltakin satelee valituksia lähes päivittäin. Jenna todella pelkää Jessen menettämistä koirakotiin.
 Jenna Syvälahti ja hänen paras kaverinsa Hannele keräilevät pulloja  yhdessä Cicin, Tallbergin valkean malankoiran kanssa. Mutta pulloista saadut rahatkaan eivät tunnu riittävän Jessen aiheuttamien vahinkojen korvaamiseen. Syvälahden rahatilanne alkaa olla niin kehno, että rahat eivät tunnu riittävän edes asuntolainan maksamiseen.
Karmea totuus paljastuu Jennalle, kun hän löytää myrkytetyn makkaran palasen lattialta. Hän joutuu jäämään pois koulusta ja lopulta totuus paljastuu. Naapurin rouva oli syöttänyt Jesselle vahvaa unilääkettä, joka saattaa aiheuttaa riippuvuutta.
Jessestä tulee sankari, sillä se huomaa asunnossa olevan tulipalon vanhan rouvan asunnossa. Hannele joutuu antamaan kissalle elvytystä.
Johanna 7B

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti