keskiviikko 6. maaliskuuta 2013

Darren Shan: Friikkisirkus: Vampyyrin oppipoika (2000)Darren on ihan tavallinen koulu, kunnes yhtenä iltana hän saa liput Friikkisirkukseen. Hän lähtee sinne ystävänsä Steven kanssa. Sirkuksessa he näkevät Larten Crepsleyn esiintymässä hänen lemmikki hämähäkin Madam Octan kanssa, joka on todella myrkyllinen ja harvinainen hämähäkki.

Steve näytti tajunneen esityksessä jotain ja käskee Darrenin lähteä kotiin, mutta Darren ei lähde kotiin vaan jää vakoilemaan Stevea. Sirkuksen jälkeen Steve tapaa Crebsleyn ja kertoo hänelle, että hän tietää hänen salaisuutensa.

Herra Crepsley onkin oikeasti vampyyri, ja Steve aikoo kertoa tämän maailmalle, jos Crepsley ei tee hänestä oppipoikaansa. Crepsley ei aluksi suostu, mutta lopulta testaa Steven veren ja sanoo, että hänessä virtaa paha veri ja että Steve on paha. Steve lähtee teatterista vannoen kostoa.

Kirjan tapahtumapaikkoja on Friikkisirkus, Koulu ja Darrenin koti.

Kirjan tyylilaji on kauhu ja kirjassa puhutaan kirjakieltä.

kirja oli mielenkiintoinen ja jännittävä, koska siinä oli vampyyreitä ja monenlaisia Friikkejä. Eikä kirjassa ollut mitään haitta puolta.

Suosittelen kirjaa yli 13-vuotiaille koska siinä oli monta pelottavaa kohtaa.

Veikko, 8. luokka

5 kommenttia:

 1. hyvin onnistunut kertomus:)))))))))))))

  VastaaPoista
 2. Kuullostaa erittäin jännittävältä. XD

  VastaaPoista
 3. Erittäin hyvin onnistunut kertomus ja kuulostaa todella jännittävältä. Kenelle suosittelisit tätä kirjaa?

  VastaaPoista
 4. Todella hyvä kirja jännittävä ja mielenkiintoinen tekee mieli koko ajan lukea lisää välillä vähän tylsiä kohtia mutta hyvä kirja siihen asti kun olen lukenmut.

  VastaaPoista