keskiviikko 6. maaliskuuta 2013

R.L Stine: Goosebumps: Viemärin vaanija (2006)Päähenkilönä kirjassa seikkaa Kat (Katrina oikealta nimeltä) ja hänen veljensä Daniel. He ovat muuttaneet uuteen kotiin parin korttelin päähän. Uudesta talosta löytyy tavallinen vanha pesusieni, mutta onko se sittenkään tavallinen sieni?
Kat ja hänen perheensä muuttavat uuteen kotiin ja hänen pitää aluksi siivota keittiön kaapit. Hänen siivotessaan heidän koira Killer alkaa murista kaappia kohti. Kaapista löytyy salaperäinen vanha pesusieni. Katin pitäessä sitä kädessään, hän tuntee sen hengityksen ja huomaa ettei sieni ole tavallinen. Taruolentojensanakirjasta he löytävät Pörön. Juuri samanlaisen otuksen ja huomaavat, että sieni tuottaa epäonnea omistajalleen. Pöröä ei pysty tappamaan pahalla ja jos sen antaa tai kadottaa kuolee vuorokauden sisällä. Miten käy? Elääkö Kat epäonnisena? Vai onnistuuko hän tappamaan sen?

Kirja sijoittuu nykyaikaan ja miljöönä toimii Katin uusi talo, hänen koulunsa ja muu kaupunki. Opetus on, että kannattaa hakea tietoa tuntemattomasta esineestä tai asiasta.
Mielestäni kirja on lähempänä jännitystä kuin kauhua. Kirja ei herätä kauhun tunteita, mutta kuitenkin on jännittävä. Kirjassa käytetään kirjakieltä ja jonkin verran puhekieltä.

Kirja oli jännittävä, mutta tapahtumia olisi voinut olla enemmän. Kirjassa oli hauska idea (pesusieni on taruolento), joka teki siitä mielenkiintoisen. Katin ja Danielin vanhemmat eivät saa roolia kirjan puolivälin jälkeen, mikä jäi askarruttamaan.
Suosittelisin kirjaa Goosebumbsin lukijoille, koska kirja voi muuten tuntua tylsältä.

Markku, 8. luokka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti