maanantai 30. syyskuuta 2013

Jacqueline Wilson: Ystäväni Vicky (2006)

Kirja kertoo 15-vuotiaasta kalpeasta tytöstä nimeltä Jade, joka asuu Oxfordissa. Jade roikkuu aina Vickyssä kiinni ja tekee kaiken samanlailla kuin Vicky. Kirjan tapahtumat muuttuvat yhtäkkiä todella paljon kun Vicky joutuu onnettomuuteen, mutta selviääkö hän siitä vai ei?

Kirjan päähenkilöt ovat Jade ja Vicky, jotka ovat parhaita ystävyksiä. Jade on rauhallinen 15-vuotias tyttö. Vicky taas on riehakas ja suosittu. Kirjan muita sivuhenkilöitä on Jaden äiti ja isä, Vickyn vanhemmat, Jaden ja Vickyn luokkalaiset: Rita, Madeleine, Yvonne, Jenny, Sam, Ryan, ja Vicky kakkonen ja opettajat: Liikunnan opettaja Lorrimer, Fysiikan opettaja Robson, Uskonnon opettaja Dewhurst ja koulun rehtori.

Vicky ja Jade ovat tulossa koulusta kun he näkevät ilmoittautumislomakkeen koulun näytelmäkerhoon, mutta vicky ei halua mennä, jolloin ei Jadekaan voi mennä, sillä he tekevät kaiken aina yhdessä. Mutta sitten Vicky joutuu onnettomuuteen ja sairaalaan. Jade syyttää itseään onnettomuudesta ja hänen täytyy yrittää selvitä kaikista hänen elämässään tapahtuvista muutoksista ilman Vickyä.

Kirjan tapahtuvat ovat nykyaikaa ja tapahtumapaikkoja ovat: Koulu, Vickyn ja Jaden kodit, sairaala, Waterloon juna-asema ja juna.
Kirja käsittelee enimmäkseen Jaden elämää kun Vicky joutuu onnettomuuteen. Kirja oli mielestäni jännittävä, koska siinä tapahtuu melkein kokoajan jotain. Suosittelen kirjaa ylä-aste ikäisille nuorille.


Rony 9. luokka

1 kommentti:

  1. Kirja voisi olla hauska lukea ja se vaikuttaa mielenkiintoiselta :)

    VastaaPoista