maanantai 30. syyskuuta 2013

R. L. Stine: Goosebumps: Noiduttu naamio (1993)

Noiduttu naamio on osa suosituksi noussutta R. L. Stinen Goosebumps-kauhusarjaa. R. L. Stine on tunnettu myös muista samantyyppisistä sarjoistaan, kuten Fear Street ja Nightmare Room. R. L. Stine osaa kuvailla asiat jännittävästi ja se tekee kirjasta edes hieman jännittävän.

Noiduttu naamio kertoo nuoresta Carly Beth Caldwellista, jota muut pitävät pelkurina ja pelottelevatkin häntä koko ajan. Carly vannoo kostavansa kiusaajilleen ja Halloweenin tullessa hänen kostostaan tulee hänelle itselleen oikea painajainen.

Carlyn paras ystävä Sabrina kuvataan kirjassa hieman ilkeäksikin, mutta hän on kuitenkin valmis auttamaan Carlya hädän tullessa. Carlya kiusaavat Chuck ja Steve ovat Sabrinan kavereita ja Carlyn vihamiehiä, joka on hieman outoa heidän ollessa parhaat ystävät. Päähenkilö on kaikille mukava normaali tyttö, johon noiduttu naamari tekee kuitenkin muutoksen ja minun mielestäni jopa parempaan suuntaan. Hahmosta tulee heti paljon kiinnostavampi.

Kirjassa tapahtumapaikkoja ovat Carlyn kotikulmat, joissa myös Sabrina ja kaikki muutkin hahmot asuvat. Carlyn kotikulmat ovat pienessä kylässä, jossa ei ole paljon kauppoja yms. Kirjan tapahtumat ovat Halloweeninä.

En ole lukenut paljoa kauhukirjoja, eikä tämä kirja mitenkään innostanut lukemaan lisää. Tämän kirjan ongelma oli se, että siinä ei tapahtunut paljon mitään. Siinä oli selvä juoni, eikä oikein mitään yllättävää, jota kauhukirjalta odottaisi. Jos muut sarjan kirjat ovat samankaltaisia, en ymmärrä sen menestystä.

Suosittelen kirjaa 9-12-vuotiaille, koska en jaksa uskoa sen kiinnostavan sen vanhempia. Jos olet kiinnostunut kirjasta, jossa ei tapahdu mitään niin lue tämä kirja.


Pekka  9.lk

6 kommenttia:

 1. Hyvin monipuolisesti kirjoitettu esittely kirjasta.

  VastaaPoista
 2. Kuulostaa hyvältä ja niin hyvin arvosteltu että tekee mieli lukea.
  terv.Jari

  VastaaPoista
 3. Kyllähän siinä jotain pitäisi tapahtua, koska se on kauhu.

  VastaaPoista