maanantai 30. syyskuuta 2013

Pelle Miljoona: Bändi hukassa (1994)

Kirja kertoo kellaribändistä, joka alkaa saamaan keikkoja suomesta että ulkomailta. Bändillä ei mene aina nappiin, koska aina joku menee pieleen.

Kirjan päähenkilöitä on Johnny, Windy, Aslak, Santeri ja Mustaparta. Johnny on bändin laulaja ja hän myös bändin aivot. Windy on riehakas kitaristi jolla on ongelmia päihteiden kanssa. Aslak on bändin basisti, joka on vähän hiljaisempi mutta järkevä kaveri. Santeri on bändin rumpalisti sekä ainoa, joka ei polta. Mustaparta on bändin isokokoinen roudari, joka nukkuu paljon. Iiris on johnnyn tyttöystävä, joka jättää johnnyn pohjoisen kiertueen jälkeen.

Kirjan alussa Mustaparta oli tekemässä julistetta bändin keikkaa varten. Julisteessa piti lukea Johnny red & rebels mutta siinä oli virhe. Julisteessa luki Johnny red & repels. Bändin nimi jäi loppujen lopuksi Johnny red & repels. Yhden keikan jälkeen yksi tuottaja oli kiinnostunut heistä ja halusi levyttää heidän kanssaan. Ongelmat nousevat lopulta esiin, koska tuottajan studio oli varattu täyteen ja rahatkin oli lopussa. Repels saa lopulta aikaa studiossa, mutta heidän piti levyttää heidän biisinsä yöllä. Kesken levytyksen jotain kumminkin sattui. Levytyksen jälkeen he pääsivät esiintymään taidegalleriassa, jonka jälkeen heillä olikin jo pieniä faniryhmiä. Ulkomaan keikalla rahat loppui ja windy ei selvinnyt siitä keikasta. Kirjassa ollaan Helsingissä sekä euroopassa.

Kirjalla ei ole mitään erityistä aihepiiriä. Kirja oli mielestäni hauska. Suosittelen kirjaa kaikille nuorille.


Ari, 9. luokka

1 kommentti: