tiistai 17. helmikuuta 2015

Anneli Kantio ja Terhi Rannela, Kapinallinen 2013

Kapinallinen kertoo Amyasta, joka aloittaa hyökkäyksen Khalkokselle, mutta huonoin elkein. Kirjan nimi tulee Radkoksesta joka luulee voittavansa kaiken ja kukistavan jokaisen.

Päähenkilöt ovat rauhallisia mutta varmoja päätöksistä. Sivuhenkilöt säheltävät ja eivät oikein ymmärrä mitään. Toisilla suhde se on läheisempi ja toisilla etäinen. Päähenkilö Amaya on rauhallinen ja hänellä on aina parhaita ideoita mielessä, hänen päätöksensä pitää ja Henkilöt ovat keskenään samanlaisia. Kirjan henkilöstö muuttuu aika paljon, lopusssa jokainen on muuttunut parempaan suuntaan hyvällä tai huonolla omatunnolla, kirjassa on sekä hyviä että pahoja henkilöitä. Kirjan henkilöistä ihailen eniten Snezanaa.

Kirja alkaa kun Radkos rankaisee viatonta kansalaista, joka on syyllistynyt lapsensa kanssa rikookseen. Khalkosta hallitsee hirmuvaltiaan ottein suuri isä Radko, jonka mielestä väkivalta on kaunein vallan muoto. Hänen puolisonsa Snezana taas sovittelee ylleen filosofin viittaa. Amaya  perheineen elää piilossa köyhässä kalastajakylässä, kunnes kapinalliset tuovat viestin.

Tarina sijoittuu vanhaan aikaa, tapahtuma-ajan voi päätellä aseista ja kievareista mm. Tanssivasta siasta. Tapahtumat sijoittuvat vanhan aikaiseen linnaan ja metsään, sekä kaupunkeihin. Ympäristöä ei  oikeastaan kuvailla tarkasti.

Kirja edustaa fantasiakirjallisuutta, siinä on havaittavissa vähän kauhukirjallisuutta. Kirjan tunnistaa paljosta kuvailusta ja hahmoista, kirjassa kuvataan taistelua ja tarinan kulkua. Kirjan tapahtumia ei voi uskoa todeksi. Kirjassa käytetään Puhekieltä ja kielikuvia.

Kirja käsittelee voittamista ja luottamista. Kirja haluaa osoittaa että maailmassa on vähän valoa vaikka taivas olisi tumma. Kirjan ongelma on että jokainen haluaa voittaa.

kirjana se oli ihan hyvä, mutta olisin kaivannut enemmän toimintaa.Kirja herätti voitontahtoisia tunteita. Kirjassa jäi mieleen kohta, jossa kuvattiin taistelun hetkeä. Pidin kirjailin tapaa kirjoittaa tekstiä, mutta en pitänyt siittä kuin loppu tapahtui, olisin tehnyt mielestänyt toisin. Suosittelen kirjaa kaikille fantasityypeille.
Miina-Reetta 8B

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti