tiistai 17. helmikuuta 2015

Kerstin Gier: Rubiininpuna 2009

Kirjantyylilaji on fantasiakirjallisuus.


Kirja kertoo 16-vuotiaasta  Gwendolyn nimisestä lontoolaistytöstä, jonka sukulaisilla on geenejä. 
Heillä on suuri salaisuus, jota Gwendolyn ei vielä tiedä.


Kirjan päähenkilö oli ujo, hyvä koulussa, utelias, muut ajattelivat hänen olleen hullu. Leslie hänen paras kaveri huolehti Gwendolystä aina ja oli hänen tukenaan, kun hänellä oli vaikeaa. Gwendolyllä oli hyvät välit äitinsä kanssa ja sukulaistensa kanssa. Gwenolyllä on muhuin hyvät välit, mutta häneen serkkunsa Charlotte ei ole hyvät. Gwendolyn on kateellinen Charlotelle, koska pelkää että hänellä on geenit. Gwendolyn luokkalla olevat tytöt ovat ihastuneet historianopettajaan Mr Whitmanniin, mutta Leslie ei. Leslien mielestä opettaja näyttää ihan
oravalta. Hän kutsuu jo oraviakin Mr Whitmaniksi.  
     

Kirja perustuu nykyaikaan ja menneisyyteen.  Gwendolyn matkustaa välillä Lontoon menneisyyteen ja on nykyajassa. Ympäristöä  ei kuvailla hyvin, mutta sanotaan suurin piirtein, että missä ollaan. 
   
Kirja alkaa siittä, kun joka kerta isotäti Maddy kyselee koska Charlottea alkaisi huimata. Gwendolyn alkaa kiinnostua miksi aina Maddy kyselee ja miksi hän odottaa sitä. Gwendolyn alkaa matkustamaan ajassa taaksepäin, mutta selvittääkö hän sukulaistensa salaisuuden.Jos haluat tietää miten siinä käy, lue kirja!
 
 Kirja oli mielestäni alussa todella sekava, mutta lopussa alkoi selviämään. Kirja hyvä ja suosittelen kirjaa ylä-aste ikäisille.

Sera 8A

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti