tiistai 17. helmikuuta 2015

Salla Simukka Musta kuin Eebenpuu (2014)


Kirja kertoo tytöstä joka saa uhkaus viestejä tuntemattomalta ihailijaltaan. Kirjan nimi johtuu päähenkilöstä koska hänen nimensä on Lumikki.

Kirjan päähenkilö on lukiota käyvä tyttö Lumikki Andersson, joka on tavallisen suomenruotsalaisen perheen lapsi. Kirjassa esiintyy monia sivuhenkilöitä, kuten Samppa ja Liekki. Samppa on lumikin uusi poikaystävä ja liekki oli lumikin poikaystävä. Kirjassa esiintyy myös lumikin koulun psykologian opettaja ja varjo, joka on lumikin vainoaja.
Kirjassa Lumikki alkaa saada viestejä henkilöltä joka näyttää tietävän lähes kaiken hänestä, jopa enemmän kuin Lumikki itse. Lumikki alkaa saada varjolta uhkaus viestejä, jossa varjo uhkaa tappaa Lumikille koulu ajoista tuttuja ihmisiä, jos Lumikki ei tee niin kuin varjo haluaa. Kirjan loppuun mennessä Lumikki saa varjon avulla tietää, että hänen perheensä on salannut häneltä erään asian.

Kirja sijoittuu nykypäivän Tampereelle ja sen eri kaupunginosiin. Ympäristöä on kirjassa kuvattu melko tarkasti.

Kirja on tyyliltään trilleri. Kirjan tunnistaa trilleriksi sillä kirjassa Lumikki yrittää selvittää varjon henkilöllisyyttä. Kirjan tapahtumat ovat uskottavia.

Kirja oli jännittävä ja hyvä lukukokemus. Kirjasta jäi parhaiten mieleen loppuratkaisu. Pidin eniten kirjan lopusta koska se oli yllättävä.

Suosittelen kirjaa kaikille jotka pitävät dekkari ja trilleri kirjallisuudesta. Kirja oli mielenkiintoinen ja mukaansa tempaava.


 Akseli 8B

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti