tiistai 17. helmikuuta 2015

Mary Shelley: Frankenstein

Kirja sijoittuu 1800 luvulla Eläneen Frankensteinin Kirjoittamiin kirjeisiin, jotka hän on lähettänyt siskolleen.

Frankenstein oli Hullu tiedemies, joka yrittää kirjan aikana saada kuolleen ihmisen takaisin eloon.     Kun Frankenstein vihdoin onnistuu työssään hän kauhistuu luomuksestaan ja yrittää surmata tämän.
Kirjassa ei ole paljon muita henkilöitä kuin Frankenstein itse, hänen siskonsa ja Frankesteinin luoma hirviö.       Kirjan tapahtumapaikat sijoittuvat eripuolille Maailmaa, koska Frankenstein matkustaa paljon ja kirjoittaa sisarelleen kirjeitä pakoista missä sillä hetkellä sattuu olemaan.

Mielestäni Kirjan päähenkilö on kiinnostava, koska hän yrittää saada kuolleen heräämään henkiin, joka on oikeasti mahdotonta.

Frankenstein muuttuu Kirjan puolessa välissä kiltistä matkustajapojasta Hulluksi tiedemieheksi.
Kirja alkaa kohdasta, jossa Frankenstein kirjoittaa siskolleen onnistuneesta hankkeesta projektinsa kanssa.    Kirjan edetessä Frankensteinista huomaa kuinka hän alakaa muuttua yhä pahemmaksi ja pahemmaksi.   Lopulta hän ajautuu tilanteeseen, jossa hänen on pakko aloittaa kokeet, mutta millä?

Kirjassa on myös Dekkarin ja Roantiikan piirteitä.

Kirjan Teema on Kauhu, jolla halutaan antaa lukijalle pelon/kauhun tunnetta.   Itse pidin karjasta aika paljon, mutta siinä olisi saanut olla vähän enemmän "toimintaa"Suosittelen kirjaa kaikille kauhun ystäville suuresti!

Arttu 8B

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti