tiistai 17. helmikuuta 2015

Salla Simukka Jäljellä 2012

Nuori, rauhallinen, syrjäänvetäytyvä, Potentiaali. Emmi on 15-vuotias, joka on alkanut muuttua vähitellen läpinäkyväksi. Potentiaalina hän ei ole löytänyt omaa lahjakkuusaluettaan vaan hän on tavallinen, normaali. Emmillä ei ole kavereita eikä kotonakaan häntä huomata. Emmi päättää kadota. Hän lähtee koulun jälkeen naapurinsa unohdettuun leikkimökkiin ja aikoo yöpyä siellä.
   
Emmi herää yöllä outoon rapinaan. Hän päättää lähteä takaisin kotiin. Kaikkialla on yllättävän hiljaista. Kotona kukaan ei ryntää häntä vastaan. Aamulla hän tajuaa, että ihmiset ovat kadonneet naapurustosta ja koko kaupungista. Hän on aivan yksin.
   
Kirja sijoittuu selkeästi lähitulevaisuuteen, sillä siinä on kehittynyttä teknologiaa ja ihmiset luokitellaan persoonallisuuden mukaan. Tapahtumat pääosin sijoittuvat Tampereelle. Ympäristö on kuvailtu hyvin nykyisen kaltaiseksi ja kirjassa on kuvailtu tarkasti kaikki tuulen tuiverrukset ja muut luonnontapahtumat.
  
Kirja edustaa tieteiskirjallisuutta eli scifiä. Kirjan tunnistaa tieteskirjallisuudeksi, siitä että se sijoittuu tulevaisuuteen, siinä ei ole yliluonnollisia piirteitä ja tekniikka on kehittynyttä. Kirjan tapahtumat ovat uskottavia ja kirjan sanavallinnat ovat osuvia. Asioita kuvaillaan todella mielenkiintoisesti.
   
Kirja on hyvä lukukokemus ja se loppui liian nopeasti. Kirja herättää ajattelemaan, jos olisikin aivan yksin maailmassa. Pidin kirjan nopeasti etenevästä juonesta, kun siinä ei jääty kertomaan tarkasti sivuseikkoja. Parhaiten kirjasta jäi mieleeni se, kun Emmi tajuaa olevansa yksin maailmassa. En tykännyt kirjassa joidenkin henkilöiden itsekkyydestä, mutta se kuului heidän luonteisiinsa.

  Suosittelen kirjaa kaikille, jotka ovat kiinnostuneet edes vähänkin tieteiskirjallisuudesta tai nuortenkirjallisuudesta. 

Milja 8a


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti