perjantai 12. joulukuuta 2014

Aleksi Delikouras – Nörtti 2 (2013)Kirjassa seikkailee 8-luokkalainen nörttipoika DragonSlayer666, kavereiden kesken Drago. Kirjan nimi perustuu päähenkilön mielipuuhaan eli tietokonepelien pelaamiseen ja lähes kaiken vapaa-ajan viettämiseen koneen ääressä. Se on kirjoitettu päiväkirjatyylisesti, jolloin Drago kertoo omia ilojaan ja surujaan päiväkirjalle.

Drago on luonteeltaan laiska, ja hän saa aikaiseksi melko vähän, ellei erikseen käsketä. Tosin tietokoneella ollessaan hän on kärsimätön ja taistelee aina voitosta, varsinkin pelatessaan kaveriansa Hege91:stä vastaan Battlefieldiä, jolloin hänelle ei tulisi mieleenkään hävitä. Tulevaisuudessa Dragon tavoitteena on kehittyä maailman parhaaksi pelaajaksi.

Kirjan muita tärkeitä henkilöitä ovat: MegaMan, joka on Dragon hyvä ystävä. Häntä kiusataan lihavuuden ja lapsellisien sarjakuvien suunnittelusta. MegaMan ihailee Dragoa ja haluaisi ehdottomasti olla samanlainen kuin hän. Hege91, hän asuu Dragon naapurissa, Hege91:n mielestä Dragon on ”paska pelaamaan”.  Jorgos on Dragon äidin eli ”mutsin” kreikkalainen miesystävä, Jorgos ihmettelee miksi Drago ei ole kiinnostunut urheilusta tai seuraa jalkapalloa. Fetasalaatti eli Krista on Dragon ihastus, hän seurustelee koulun suosituimman pojan Jaken kanssa, joten Drago ei ole uskaltanut kertoa Fetasalaatille tunteistaan, mutta Drago on päättänyt, että joku päivä hän ryöstää Fetasalaatin Jakelta.

Kirjassa 8-luokan oppilaat ovat keränneet rahaa päästäkseen leirikouluun, Dragon järkytykseksi leirikoulu järjestetään Kreikassa, mikä pahempaa Jorgosta on pyydetty mukaan retkelle oppaaksi. Kreikassa sattuu ja tapahtuu, Drago tapaa paikallisia mopokaahareita, joilta hän oppii kreikankielisiä sanoja ja tyttöjen pokaamista.

Mielestäni kirja oli loistava, ehkä jopa parempi, kuin edellinen osa. Lukiessani kirjaa ei ollut hetkeä tai kohtaa, jolloin se olisi ollut tylsä vaan päinvastoin. Suosittelen sitä kaikille ylä-aste ikäisille. Lukiessasi kirja saat varmasti mahtavan lukukokemuksen.

Vili 9A

2 kommenttia:

  1. Olet kertonut kirjan henkilöistä erittäin rakentavasti ja olet todella varmasti jo vaan lukenut kyseisen kirjan. Pidä sama tsemppi päällä niin susta tulee vielä kultaa:)

    VastaaPoista