perjantai 12. joulukuuta 2014

Kerstin Gier: Rubiininpuna (2012)Joskus on todella raskasta elää perheessä, jossa on paljon salaisuuksia. Sietä mieltä on varmasti ainakin kirjan päähenkilö 16-vuotias Gwendolyn, kun eräänä päivänä hän sinkoutuu ajassa taaksepäin vuosisadan vaihteen Lontooseen. Gwendolyn elää perheessä, jossa virtaa aikamatkaajan geeni. Kaikki luulevat geenin olevan Gwendolynin serkulla Charlottella, jota on valmisteltu aikamatkoihin koko tämän elämän. Kun Gwendolyn tekee ensimmäisen aikamatkansa, hän ei kerro siitä kenellekään, paitsi parhaalle ystävälleen Leslielle. Gwendolyn ehtii tekemään kaksi aikamatkaa ennen kuin uskaltaa kertoa siitä äidilleen. Kertomisen jälkeen hänen äitinsä vie hänet salaseuran Saint Germanin kreivin loosin luokse. Gwendolynin huomataan olevan Rubiini, kahdeksastoista aikamatkaaja ja kehän viimeinen. Mitä tapahtuu Gwendolynille jota ei valmisteltu aikamatkoihin? Mitä Saint Germanin kreivillä on mielessään ja mitä hänellä on Gwendolyniä vastaan?  Entä mikä on Gwendolynin, Rubiinin ennustuksessa mainittu korpin taika?

Kirjan miljöö vaihtelee hyvin useasti, minkä takia voi helposti mennä sekaisin. Gwendolyn elää 2000-luvulla, mutta vierailee joka päivä eri ajoissa. Tapahtuma-ajan voi yleensä päätellä siitä mitä he pukevat ja yleensä ennen aikamatkaa Gwendolynille kerrotaan minne hänet lähetetään. Ympäristöä on kuvailtu todella hyvin, minkä takia lukija saa tapahtumapaikasta hyvä kuvan mieleensä.

Kirja edustaa mielestäni fantasiaa, koska siinä on aikamatkustusta. Kirja kieli on helposti ymmärrettävää puhekieltä, mutta välillä kirjassa esiintyy vieraskielisiä lauseita. Asioita kirjassa kuvaillaan hyvin yksityiskohtaisesti ja kerronta on sujuvaa ja helppo ymmärtää. Kirjassa olevat tapahtumat tuntuvat oikeilta, mutta osa saa miettimään voiko näin oikeasti tapahtua. 

Oma lukukokemukseni kirjasta oli hyvä. Ensiksi mietin että olisiko kirja kiinnostava, koska aikamatkustus on aika loppuun käsitelty aihe. Yllätyin kuitenkin positiivisesti siitä että henkilöt eivät matkustaneet ajassa koneella, vaan joillakin tietyillä henkilöillä oli geeni mikä mahdollisti sen. Kirjan henkilöt ovat kiinnostavia ja heihin pystyy samaistumaan helposti. Kirja herättää monenlaisia ajatuksia, koska se on niin vaihteleva. Kirjasta parhaiten jäi mieleen juuri tuo aikamatkustuksen tapa ja päähenkilö Gwendolyn. Kirjassa on paljon hyvää ja se saa lukijan miettimään miten kirja oikein loppuu ja mitä tarkoittavat kaikki ennustukset. Huonoa kirjassa on mielestäni se, että tapahtuma-aika ja -paikka voivat yhtä äkkiä vaihtua. Tämä on yleistä kirjan alussa. Myös sivuhenkilöiden nimet on vaikea muistaa, koska ne ovat vieraskielisiä ja niitä on niin paljon. Kaikin puolin kirja oli hyvä lukukokemus.  

Suosittelen kirjaa lämpimästi niille, jotka ovat edes vähän kiinnostuneita historiasta, fantasiasta, jännityksestä ja romantiikasta. Kirjaa en suosittele pienimmille, koska kirjassa on kohtauksia mitkä eivät sovi heille. Kirjasta on myös ilmestynyt seuraavat kaksi osaa Safiirinsini ja Smaragdinvihreä, joka lopettaa Rakkaus ei katso aikaa-trilogian.  

Noora 9.a.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti