torstai 11. joulukuuta 2014

Aleksi Delikouras: Nörtti New game (2011)


Nörtti kertoo DragonSlayer666 nimisestä videopelien pelaajasta. Kirjan nimi johtuu siitä, että kirjan päähenkilö on peliriippuvainen. Mielestäni päähenkilöllä on hyvät tavoitteet pelaamisen suhteen ja hän tekee kaikkensa päästäkseen niihin. Aluksi kirjan päähenkilöillä on huonot suhteet, mutta kun kirja etenee heistä tulee hyviä kavereita. Kirjan päähenkilöillä on samoja piirteitä, jotkut ovat samanlaisia ja jotkut erilaisempi. Päähenkilöt muistuttavat paljon todellisia ihmisiä.

Nörtti alkaa niin, että Drago on tehnyt IRC-gallerian ja selailee sitä paljon. Koulut alkavat kohta ja DragonSlayeriä ei kiinnosta yhtään eikä hänellä ole koulussa paljon kavereita ja Dragoa pidetään outona. Hän tuo kuula-aseen kouluun ja häntä aletaan pitämään koulusurmaajana. Sitten DragonSlayeriä pyydetään Jaken bileisiin ja Jake onkin yhtäkkiä hänen kaverinsa ja puolustelee DragonSlayeriä siitä eteenpäin, mutta DragonSlayer on kuitenkin varovainen hänen kanssaan. Nörtissä Dragolle sattuu monenmoista mm. hänet hakataan, syrjitään, tehdään IRC-galleriaan feikkikäyttäjä ja laitetaan alasti rappusiin eikä koulukaan mene hyvin. Kirjan lopussa hänen kaverinsa Jake ja Hege91 kuitenkin auttavat hienosti häntä ongelman kanssa. Myös Dragon isäpuoli Jorgos on vahvasti mukana hänen toiminnassaan. Kirja on hauska ja se kannattaa lukea saadakseen kunnollisen käsityksen DragonSlayeristä ja hänen elämästään.

Kirjan tapahtuma-aika sijoittuu kesään ja syksyyn kun on tulossa joululoma. Tapahtuma-ajat oltiin oikeastaan kerrottu kirjassa. Kirjan tapahtumat sijoittuvat todennäköisesti johonkin kaupunkiin, koska siellä on kauppa, kerrostaloja ja iso koulu.

Nörtti edustaa mielestäni seikkailua, mutta ensisijaisesti huumoria. Kirjan puhekieli on slangia. Kirjan tapahtumat ovat hyvinkin uskottavia. Pohjimmiltaan kirja käsittelee teini-ikäisen videopelien pelaajan elämää. Nörtissä oikeaa on se, että Jakesta tulee Dragon kaveri ja hän puolustaa tätä, mutta on mielestäni väärin kiusata ja se taitaa myös olla kirjan keskeisin ongelma ja kirjassa halutaan kertoa, että se on väärin.

Lukukokemus oli mahtava ja kirjasta parhaiten mieleeni jäi Fetasalaatti. Suosittelen kirjaa 12-16 vuotiaille pojille sekä tytöille, koska se on hyvin opettavainen ja hauska.

Pekka 9B

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti