torstai 18. joulukuuta 2014

J.R.R Tolkien :Taru Sormusten Herrasta sormuksen ritarit

Kirja kertoo matkasta Keski – Maan halki Mordorin tulivuorelle.

Kirjan nimi johtuu siitä kun miljoonia tai tuhansia vuosia ennen kirjan tapahtumia sormusten lordi Sauron tuhottiin mutta hän on ruvennut tekemään paluuta Keski-Maahan.

Ensimmäinen osa kirjasta alkaa kun Gandalf harmaa tulee viettämään vanhan ystävänsä Bilbon 111-vuotis synttäreitä mutta Gandalf löytää Bilbolta Sauronin vallan sormuksen. Bilbo lähtee matkalle haltioiden luo ja käskee Gandalfin katsoa Frodon perään joten Gandalf lähtee Frodon kanssa myös haltioiden luo ja kokoavat sieltä sormuksen ritarit ja Bilbo antaa frodolle miekkansa Stingin ja mithriel panssarin joka on yhtä kova kuin lohikäärmeen nahka joten sitä ei läpäise mikään elokuvassa voi myös nähdä miten kestävä se on jos epäilee.

Kirjan päähenkilöitä ovat Gandalf Harmaa, Frodo Reppuli, Legolas, Aragorn, Klonkku (smeagol), Gimli, Sauron, Samvais Gamgi ja Boromir sivu henkilöitä on kymmeniä joten en aio laittaa kaikkia Arwen, Galadriel, Saruman, Eowyn. Suhteet on vähän niin kuin hyvän ja pahan välillä mutta Gimlin ja Legolaksen välillä on kisoja kuka tappaa eniten örkkejä Gimli väittelee kirjassa Legolakselle että kääpiöt on parhaita sotureita ja eksperttejä tappamaan örkkejä. Päähenkilöt on mielestäni huvittavia ja hyvin näytelty elokuvassa ja kirjassa hyvin kerrottu päähenkilöistä. Keskenään henkilöt on hyvin erilaisia lukemisen perusteella. Kirjassa hyvä ja paha taistelee niin kuin aika monessa Tolkienin kirjassa ja elokuvassa. Pidin eniten Gandalfista.

Kirja sijoittuu keski-aikaan sen voi päätellä siitä että siellä käytetään haarniskoja. Tapahtumat sijoittuu keski-maahan jonka ympäristö on kuvattu kirjassa hyvin tarkkaan.

Kirjan tyyli on fantasia kirjallisuus. Kirjalla on oma kielensä. Kirjan tapahtumat ovat mielikuvituksellisia.

Kirja oli minun mielestäni hyvä mieleeni jäi parhaiten Gandalfin kommentit ja örinät ja Gimlin ja Legolaksen kisat.

Suosittelen kirjaa fantasia faneille ja elokuvan seuraajille.

Jami 9A

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti