perjantai 12. joulukuuta 2014

ALISTAIR MACLEAN: KOTKAT KUUNTELEVAT (1967)Kirja kertoo erikoisjoukkojen majurista Smithistä ja tämän vaikeasta tehtävästä. Kirjan nimi johtuu erikoisjoukkojen nimestä eli kotkat.

Kirjan henkilöitä ovat Jonathan Smith, Morris Schaffer, Mary Ellison, Wyatt Turner ja Rolland. Kaikki nämä henkilöt kuuluvat erikoisryhmään nimeltään kotkat. Kirjan alussa nämä henkilöt tuntuvat hyviltä ystäviltä mutta päätösten aikana ei niin hyvät ystävät, nämä henkilöt tuntuvat oikeilta ihmisiltä kun tämä liity toisen maailman aikaiseen tapahtumiin jolloin tapahtui tämän tapaisia juttuja. Omasta mielestäni kirjan paras henkilö oli Rolland, en tiedä miksi mutta hän tuntui mahtavalta henkilöltä.

Kirja alkaa sitä kun Smith kertoo lentokoneen neljästä suuresta mäntämoottorista, sen jälkeen vähän myöhemmin ne yrittää hypätä siitä koneesta ulos suoraan vihollisen alueelle vaikka tietävät että tämä on kuolemanloukku, enempää en kerro saat selvittää loput.

kirjan tyyliltään seikkailu ja jännitys kirja, kirjassa puhutaan murretta, puhekieltä ja kirjakieltä. Kirjassa kuvaillaan vähän liikaa kaikkia armeijan tavaroita, koneita ja tulivoimaa.

Kirjassa halutaan näyttää kuinka hullun rohkeita Yhdysvaltojen erikoisjoukot olivat. mutta tämä kirja on aivan mahtava, suosittelen tätä kirjaa kaikille jotka pitävät jännityksestä, seikkailusta ja yli pitkillä asioiden selittelyillä.                                                                                                                                                  

Sami 9A

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti