tiistai 16. joulukuuta 2014

Jay Asher & Carolyn Mackler, Sinä ja minä sitten joskus (2012)

Kirja kertoo Emmasta ja Joshista, jotka ovat olleet lapsesta asti ystäviä. Emma saa uuden tietokoneen, johon ilmestyy Facebook viisitoistavuotta liian aikaisin. Kaikki viidentoistavuoden kuluttua tapahtuvat asiat heidän elämästään ilmestyy tietokoneelle.

Kirjan päähenkilöt Emma ja Josh ovat lukiossa, Emma lukion kolmannella ja Josh on vuotta alemmalla luokalla. Kirjan sivuhenkilöitä ovat Joshin ystävä Tyson, Emman ystävä Kellan, Joshin vanhemmat ja isoveli David sekä Emman vanhemmat.

Tarina alkaa, kun Emma saa tietokoneensa ja Josh tuo hänelle CD-Romin. Emma löytää Facebookin ja pyytää Joshin katsomaan sitä. Heistä tulee läheisempiä. Emma tekee kaikkensa, että hänen tulevaisuutensa muuttuisi sellaiseksi, kun hän haluaa. Josh ei kuitenkaan pidä siitä miten Emma muuntelee tulevaisuuttaan, joten heillä tulee riita. He kumminkin sopivat riidan ja lopussa heistä tulee vielä läheisempiä.

Kirja sijoittuu vuoteen 1996, jolloin internet oli vain alle puolella Amerikassa. Tapahtumat sijoittuvat Amerikkaan Lake Forestiin. Emma ja Josh asuvat omakotitalo alueella. Ympäristöä on kuvattu tekstissä aika hyvin.

Mielestäni kirja oli todella hyvä, koska siinä oli asioita mitä voisi tapahtua tosielämässä ja mitä ei voisi tapahtua. Kirja herätti ajatuksia tulevaisuudesta, koska kirjassa aika paljon mietittiin tulevaisuutta. Kirjasta jäi mieleeni kirjan hahmot, koska niitä kuvailtiin niin paljon. Pidin kirjan juonesta ja henkilöistä, koska he olivat mielenkiintoisia. Kirja sopisi nuorille parhaiten, koska siinä oli pääosissa nuoria ja siinä ratkaistiin nuorien ongelmia.

Jenna 9b

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti