keskiviikko 17. joulukuuta 2014

Aleksi Delikouras: Nörtti-new game (2012)

Kirja kertoo pojasta joka käy yhdeksännettä luokkaa. Kirja sarjan nimi on ”Nörtti” sillä se kertoo pojasta, joka on peliriippuvainen ja on 24/7 virtuaalimaailmassa. Kirjan päähenkilö on tämä poika ja häntä kutsutaan nimellä DragonSlayer666 tai lyhennettynä Drago. Hän on poika; joka suhtautuu melkeinpä kaikkeen huumorilla ja ei välitä paljoakaan koulun käynnistä.

Sivuhenkilöitä ovat Hege91, äiti, Pinokkio, Jorgos, Fetasalaatti, fruittarit ja pissikset. Hege91 on Dragon arkkivihollinen virtuaalimaailmassa ja samalla kaveri. Äiti on niin kuin voi jo nimestä päätellä Dragon äiti, joka ei pahemmin tykkää Dragon jatkuvasta koneella olemisesta. Pinokkio on Dragon kanssa samalla luokalla, joka on päästään vialla oleva hujoppi. Jorgos on ”mehmeti” joka seurustelee Dragon äidin kanssa. Fetasalaatti on punatukkainen nuori tyttö johon Drago on rakastunut. Fruittarit ovat niitä ärsyttäviä lihaksillaan pullistelevia poikia. Pissikset ovat nimensä mukaan pissiksiä eli turha maisia tyttöjä.

Kirja alkaa kun kesäloma on lopuillaan ja 9.lk alkamassa. Erillaisten vastoin käymisten kautta kuitenkin Drago jaksaa jatkaa matkaansa peruskoulun päättäjäisiä kohti läpi rehtorin vihan ja kiusaamisen. Tämän kirjan ympäristöjen kertomisiin ei ole panostettu sillä tämä on kirjoitettu kuin päiväkirja nuoren omalla ajattelu tavallaan ja tavalla käsitellä asioita.

Kirja sijoittuu 2000-luvulle ja tapahtuma-ajan voi päätellä päiväkirjan merkinnöistä ja siitä Että päähenkilö yleensä kertoo liikkeistään. Tapahtumat sijoittuvat johonkin suomen kaupinkiin. Tämä kirja edustaa mielestäni seikkailua ja huumoria. Kirjassa on kirjoitettu puhekielellä sillä tämä on teinipojan kokemuksista kertova päivälirja tyylinen kirja. Kielenkättö on on aika rajua sillä käsitteleehän tämä teinipojan maailman kuvaa. Tapahtumat ovat mahdollisia kaikin puolin päähenkilön fantasioita lukuun ottamatta.

Kirja käsittelee siis pohjimmiltaan nuoren maailman kuvaa ja kokemuksia. Kirja oli mielestäni mahtava ja suosittelen sitä 13-17vuotiaille sillä se on selvästi nuorille suunnattua kirjallisuutta kaikin puolin. todella humoristinen ja Mahtava suodittelen 5/5

Mario 9b

1 kommentti: