tiistai 16. joulukuuta 2014

Aleksi Delikouras: Nörtti 3 - game over (2014)


Kirja kertoo DragonSlayer666:sta, joka on 9lk:lla ja on siirtymässä lukioon.    Hänen kavereitaan ovat esim. Pinokkio, Ryu, Megaman ja Drago. Kirjan päähenkilöt eli Hege91 ja DragonSlayer666 ovat peliriippuvaisia, joita ei kiinnosta koulu paljon ollenkaan. Sivuhenkilöt ovat aikalailla samanlaisia, kuin päähenkilöt, eli peliriippuvaisia… Kaveruksilla on usein tappeluita, mutta välit selvitetään aina.                                                                                                
Kirjan päähenkilöt saisivat parantaa kokeitten numeroita ja unohtaa pelaaminen, koska heidän peruskoulunsa on päättymässä. Kirjan henkilöt ovat useimmat keskenään samanlaisia, eli perus nörttejä. Kirjassa olevat henkilöt muistuttavat todella paljon normaaleja ihmisiä, koska kirjan henkilöiden ongelmia on myös muillakin kuin kirjan henkilöillä. Kirjassa keskitytään henkilöiden luonteisiin, toimintaan ja ajatuksiin. Pidin kirjassa eniten Dragonslayer666:sta
 
Kirja alkaa siitä, kun Dragonslayer666 moittii hänen kauan tuntemaansa Hege91:stä. He ovat usein kateellisia toisilleen, jonka takia he eivät pidä toisistaan. Tarinan edetessä kirjan henkilöt ovat saaneet tehtäväksi tehdä sarjakuvan, mutta se ei edisty kovin nopeasti, koska kaveruksille syntyy tappeluita ja erimielisyyksiä. Heillä on muutakin murehdittavaa kuin toisensa esim. mopopojat ja suojelutiimi, jonka tehtävänä on olla kiusaamista vastaan.
 
Arvelen, että kirja sijoittuu kevät-kesään, koska kirjan päähenkilö Dragonslayer666 vetää viimeistä vuottaan 9lk:lla. Tapahtumat sijoittuvat enimmäkseen kouluun.
 
Nörtti edustaa lähinnä seikkailua ja huumoria. Kirja on kirjoitettu slangilla. Kirjan tapahtumat ovat erittäin uskottavia. Kukapa ei selvittäisi Rubikin kuutiota alle minuutissa...
 
Lukukokemus oli hyvä. Kirjasta jäi parhaiten mieleeni kaiken maailman haukkumasanat. Pidin eniten kirjan kirjoittajan vapaasta kirjoitus tavasta. Suosittelen kirjaa 13-16.Vuotiaille, koska kirjan sanonnat sopivat parhaiten sen ikäisille.
                                                       VILLE P. 9B

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti