maanantai 27. lokakuuta 2014

Cathy Hopkins: Tuhannen taalan tytöt (2011)

Jess veljensä kanssa joutuu muuttamaan heidän äitinsä kuoleman jälkeen heidän isänsä kanssa kinghtsbridgeen. Joka on rikkaiden ja julkisuuden henkilöiden asuin kortteli, jossa Jessin isä on työntekijöiden johtaja. Alussa kaikki on mukavaa ja hienoa Jessin mielestä. Pian kaikki alkaa kuitenkin mennä huonompaan suuntaan. Kaikki on Jessiltä kiellettyä ja julkkikset ovat oikeita nirppanokkia. Jess kuitenkin esittää kaiken olevan täydellistä ystävilleen. Ei kuitenkaan kestä kauaa kun kaikki alkaa kääntyä parhain päin.

Kirjan päähenkilö Jess on teini ikäinen tyttö joka elää normaalia teinitytöt elämää. jessillä on 3 parasta ystävää jotka ovat Pia Flo ja Meg. On myös  Alisha joka asuu rikkaiden asuin korttelissa hän on Jessille aina hyvin ilkeä. Jessin isä on hyvin kiireinen töissä eikä vietä Jessin kanssa paljoa aikaa. Jess on ihastunut Tomiin ja jes luulee että Tom pitää myös Jessistä.

Juoni on mielestäni hyvä ja kirjassa sai nauraa myös välillä. Pidin kirjassa melkeimpä kaikista kohdista. Kirja oli myös mukaansa tempaiseva. Henkilöistä oli tehty tavallisia ihmisiä ja diivailevia julkkiksia. Jess elää normaalin tytön elämää alussa mutta kaikki muuttuu kun hän muuttaa julkkisten ja rikkaiden kortteliin.

Suosittelen kirjaa 11 vuotisille ja siitä eteenpäin. kirja kannattaa lukea jos pitää tyttöjen kirjoista. Kirja kuvaa nuorten arkieläämää.

Senni 7b

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti