maanantai 27. lokakuuta 2014

J.K. Rowling: Harry Potter ja liekehtivä pikari

Harry Potter ja liekehtivä pikari kertoo siitä kuinka 14-vuotias Harry Potter joutuu velho koulujen väliseen kolmivelho turnajaisten neljänneksi kilpailijaksi vaikka se ei ole mahdollista ja hän on ala ikäinen. Harryn huolet eivät siihen kuitenkaan lopu kun hän tapaa päivän profeetan toimittajan Rita Luodikon, joka mystillisesti on ajan tasalla kaikesta mitä tapahtuu Harrylle, vaikka hän on saanut kiellon koulun alueelle.

Sitä ennemmin kouluun saapuu uusi ja oppilaita karmiva Alastor ”Villisilmä” Vauhkomieli, joka opettaa pimeältä voimilta suojautumisen aineen. Samalla alkaa tapahtua outoja kun turnajaisten tuomareista katoaa ministeriön Barty Kyyry ja Harry näkee omin silmin kuinka pimeän lordi nousee jälleen. Selviääkö Harry turnajaisista, kuka laittoi Harryn nimen liekehtivään pikariin ja selviääkö hän pimeän lordin jälleen kohtaamisesta?

Olen kirjasta sitä mieltä, että se on lukemisen arvoinen ja tylsää ei tule olemaan. Kirjassa on hauskoja tempauksia ja mielenkiintoisia henkilöitä. Jos on Harry Potter-fani, niin lue tämä kirja.

Jari 7A

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti