torstai 23. lokakuuta 2014

Heikki Luoma: Palkkasoturi 1994

Palkkasoturi kertoo Kyproksen rauhanturvajoukoista. Rauhanturvajoukot ovat Kyproksella, syystä että siellä on vallankumous. Vallankumous aiheuttaa rauhanturvajoukoille, erilaisia tunnetiloja, näkemyksiä asioista. Rauhanturvajoukot, joutuvat pistämään tilansa hätätilaan, koska nimittäin vallankumous on alkanut Kyproksella.

Kirjassa ei ole varsinaista päähenkilöä, koska kirjassa on monia juonia ja eri henkilöitä. Kirja kuitenkin keskittyy lähinnä, tositapahtumien perusteelliseen selvittämiseen, sekä rauhanturvajoukkojen elämään. Rauhanturvajoukkojen elämään liittyy monia asioita, esim. alkoholi. Rauhanturvajoukot, joivat aina päänsä täyteen alkoholia. Sotilaat pyrkivät tällä pyyhkimään asioita päästään. Mutta aina tuli pakollisesti ongelmia ihmisten kanssa.

Kirja edustaa sotilaitten elämää Kyproksella Rauhanturvajoukoista. Tapa tässä kuvailla monia ihmisiä on täysin samankaltaista, kun perustelisit normaali sotilaan kriteerejä sodassa, mutta vain erilaisilla kannoilla, perusteilla.

Omasta mielestäni kirja oli hyvin mielenkiintoinen, sekä samalla jännä. Pidin kirjasta lähinnä siitä kun kaikki asiat osattiin sanoa suoraan, eikä vain esittää henkilökohtaista mielipidettä asioista. En pitänyt kirjasta niissä tapauksissa kun toistettiin liikaa itseään. Sama aihe toistui aina kirjassa oliko se sitten lopussa tai alussa, muuten kirja oli ihan luettavaa tavaraa, kirjan pystyi sisäistämään hyvin.

Suosittelen kirjaa 12-18 vuotiaille, koska kirjassa oli mielestäni todella suuri mielenkiinto, eikä kirjassa ollut mitään epäselvää asioista. Varsinkin jos tykkää sotaromaaneista, joissa on rauhanturvaajia. Kirja täytti myös kaikki lukijan kriteerit.

Heikki Luoma, on tehnyt myös muita teoksia esim. Korpraali Reidin miekka 1988

Kirja on sotaromaani, joka kertoo Kyproksen Rauhanturvajoukoista.

N.V 7A

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti