maanantai 27. lokakuuta 2014

Suzanne Collins, Nälkäpeli, 2008

Nälkäpeli kertoo 16 vuotiaasta Katniss Everdeenistä, joka asuu vyöhykkeellä 12. Vyöhykettä kutsutaan Saumaksi. Katniss uhraa itsensä nälkäpeliin pikkusiskonsa Primin puolesta. Nälkäpelissä nuoret pakotetaan haastaviin tehtäviin. Viimeinen hengissä säilynyt on pelin voittaja.
         
Katniss on 16 vuotias tyttö, joka asuu äidin ja pikkusiskonsa kanssa. Suurena elonkorjuupäivänä järjestetään nälkäpeli, johon hän osallistuu Primin puolesta. Vastaansa hän saa Peetan, samanikäisen pojan. Peli on pitkä ja sen aikana tapahtuu kaikenlaisia käänteitä.
         
Nälkäpelistä saa paremmin kiinni, kun lukee kirjan, koska kirjassa kerrotaan yksityiskohtaisemmin ja myös henkilöiden ajatukset tulevat hyvin esille. Se on myös todella koukuttava ja tarinaan on helppo samaistua. Nälkäpeli on mielestäni todella hyvä. Se sopii kaikenikäisille lukijoille, jotka pitävät pienestä jännityksestä.
         
Tykkäsin kirjasta paljon ja siinä kerrottiin todella yksityiskohtaisesti. Kirjaan oli helppo samaistua ja henkilöiden ajatukset kerrottiin, niin ymmärsin koko tarinaakin paremmin.


Pihla 7b

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti