maanantai 27. lokakuuta 2014

J.K. Rowling. Harry Potter ja Azkabanin vanki. Julkaistu 2014 (uusi painos)

Kirjassa Harry Potter on ollut Tylypahkan noitien ja velhojen koulussa jo kaksi vuotta ja hän on päässyt kolmannelle luokalle. Hänelle on tullut uudella luokalla paljon uutta opittavaa ja uusia aineita joten hänen on lähdettävä ostamaan uusia kirjoja.

Kun kirjat on ostettu, hän kuulee, että vaarallinen Sirius Musta on paennut Azkabanin vankilasta ja lähtenyt etsimään Harrya. Harryn harmiksi vaaralliset ankeuttajat ovat tulleet etsimään Sirius Mustaa. Harrya hävettää myös se, kun aina ankeuttajan läsnäollessa Harry pyörtyy. Miten Harry selviää tappajasta, joka jahtaa häntä ja ankuttajista, joista on kertynyt todellinen vaiva?

Kirja pää- ja sivuhenkilöitä ovat Harry, Ron, Hermione ja Tylypahkan oppilaat ja opettajat sekä Sirius Musta.

Oma mielipiteeni kirjasta on ainoastaan positiivista. Kirja oli hyvä ja mielenkiintoinen ja paljon parempi kuin elokuva. Kirjaan on helppo uppoutua ja se on mukavaa luettavaa 11-vuotiaista ylöspäin. Kirja tyyli on fantasia. Minun mielestäni kirjan jännittävä kohta alkaa siitä, kun professori R.J. Lupin alkaa olla poissa pimeyden voimilta suojautumisen tunneilta, ja muut opettajat väittävät että hän on sairaana. Kirja oli erittäin hyvä lukukokemus. Kannattaa toki lukea myös muut Harry Potter kirjat.


Miika 7B

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti