maanantai 27. lokakuuta 2014

Pia Hagmar: Klara ratsastusleirillä (2013)

Kirja kertoo tytöstä nimeltä Klara jolla on monen mielestä ruma poni ja se ei ole kovin hyvä hyvä hyppimään esteitä tai tajua kouluratsastuksesta mitään.

 Klaran piti mennä isänsä kanssa Länsi-rannikolle kesälomaksi mutta tämän uusi tyttöystävänsä pilasi kaiken. Joten Klaran isä korvasi tapahtuneen maksamalla Klaralle ja hänen äidilleen ratsastusleirin Vadelmalaaksoon jonne he saivat ottaa huono käytöksisen, itsepäisen ja ilkikurisen poninsa, Starin, mukaan.
   
Klara on hyvin mielenkiintoinen ihminen sarjan alusta asti. Jänniä tapauksia on hyvin paljon ja upeita kokemuksia. Kirjan sivuhenkilöitä ovat: Klaran kaveri Lisa, äiti, äidin kaveri Lasse, Klaran uudet kaverit Jontte ja Janita, Lotta ja Leif. Sivuhenkilöt ovat Klaran uusia ystäviä tai muuten kavereita. Klaralla ja Lotalla ei ole kovin hyvät suhteet toisiinsa sillä Lotta osti Klaran ensimmäisen hoitoponin, Siggen, kun hän tiputti Klaran selästään. Kirja on kirjoitettu Klaran näkökulmasta.
   
Kirja alkaa Starin temppuilusta kun tämä ei suostu menemään kuljetusvaunuun. He päättävät yrittää saada Starin vaunuun remmitempulla mutta kun he rupeavat sitomaan naruja vaunuun niin poni loikkaa samantien vaunuun.

Kirjan tyylilaji on hevoset ja arkielämään liittyvä. Kirjassa kerrotaan hyvin paljon klarasta ja hänen elämästään ystäviensä kanssa.

Kirja oli todella hyvä ja pidin sen kirjoitustyylistä. Pidin siitä kun Klara, Jontte ja Janita menivät uimaan koska se oli niin toden tuntuista.

Kirja kannattaa lukea jos on kiinnostunut hevoskirjoista. Suosittelen kirjaa niille jotka ovat kiinnostuneita hevosista ja ratsastuksen ihmeellisestä maailmasta.

Jenni 7A

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti