maanantai 27. lokakuuta 2014

J.R.R.Tolkien: Hobitti eli sinne ja takaisin (1985)

Hobitti on tarina yhdestä vorosta, jonka nimi on Bilbo Reppuli. Bilbo Reppuli asuu kolossansa maan sisällä. Bilbolla ei ole perhettä. Hän asuu yksin kolossansa.
 
 Mutta kun velho Gandalf valitsee Bilbon mukaansa retkelle ”sinne ja takaisin”, edessä onkin lähtö vaarallisille poluille. Takaisin pitäisi saada lohikäärme Smaugin varastama kääpiöiden aarre. Vaikka vaaroja riittääkin matkalla, haasteiden keskellä pienestä ja pelokkaasta mutta tavattoman sinnikkäästä hobitista kasvaa todellinen sankari.
 
Eräänä päivänä hobitti istuu tuolilla pihalla. Eteen tupsahtaa vanhan näköinen mies. Hänen nimensä on Gandalf. Hän on siis velho. Gandalf pyytää Bilboa seikkailulle, jonka tavoitteena on saada takaisin Smaug- lohikäärmeen varastama kääpiöiden aarre.
 
Aarteen omistaja on Thorin Tammikilpi. Hänellä on sukulaisia paljon maailmalla. Hänellä on kumppanikääpiöitä. Heidän nimensä olivat Balin, Dwalin, Dori, Nori, Ori, Oin, Gloin, Bifur, Bofur ja Bombur.
 
 Suosittelen tämän kirjan lukemaan, jos tykkää fantasiasta. Sopii myös noin 12-14-vuotiaille.Seikkailut olivat parasta kirjassa. Paras lukemani kirja ikinä.

Miro 7.B

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti