maanantai 27. lokakuuta 2014

Kirsti Kuronen: 4x100, 2013

Kirja kertoo neljästä tytöstä, Seelasta, Jeminasta, Hertasta ja Islasta. He kaikki harrastavat viestijuoksua, jonka myötä heistä on tullut parhaimpia ystäviä. Mutta juuri ennen tärkeitä kisoja Jemina muuttaa pois. Mitä tytöt tekevät? He tarvitsevat yhden tytön Jeminan tilalle. Tyttöjen valmentaja ”Hökke” ehdottaa uutta tyttöä tilalle, mutta mitä muut ajattelevat hänestä.
      
Mielestäni kirjassa ei ole yhtä päähenkilöä vaan monta. Kirjan päähenkilöiksi muodostuu Seela, Jemina, Hertta ja Isla. He kaikki ovat 8-luokkalaisia ja samassa koulussa. Kaikki ovat todella samanlaisia, haluavat toteuttaa unelmiaan. Sivuhenkilöitä ovat mm. Valmentaja ”Hökke”, Siri ja tyttöjen perheet. Kuvittelen päähenkilöt urheilullisina ja normaaleina tyttöinä. Kirjaa kertoo yksi tytöistä, Isla.
     
Kirjan juoni on selkeä ja mielenkiintoinen. Tytöt valmistautuvat tuleviin juoksukisoihin, kunnes Jemina saa tietää, että joutuu muuttamaan pois ja jättämään ystävänsä. Jeminan lähdön jälkeen tyttöjen valmentaja ehdottaa Jeminan tilalle seiskaluokkalaista Siriä. Kun Siri saapuu ensimmäisiin treeneihinsä muut hämmästyvät, hänellä on lenkkarit ei kunnon juoksuvaatteita. Muut tytöt eivät oikeastaan pidä Siristä, vaikka hän onkin todella nopea. Mutta totuus on että Siriä ei edes kiinnosta juokseminen… Isla ystävystyy Sirin kanssa, mitä muut siitä ajattelevat ja mitä Siristä paljastuu.
    
  Kirja on arkielämää kuvaava nuortenromaani. Kirja on urheilullinen ja sopii varsinkin juoksusta pitäville. Kirjassa kuvaillaan nuorten viestijuoksu- kisoja ja elämää.
    
  Kirjaa oli mukava lukea, välillä jopa jännittävää. Pidin siitä, että pikkuhiljaa kun luit kirjaa eteenpäin, kirjan henkilöistä paljastui uusia asioita, se oli jännittävää ja mahtavaa luettavaa. Suosittelen kirjaa urheilusta pitäville. Kirja kannattaa lukea, koska se on mielenkiintoisesti kuvailtu ja kirjoitettu.


Tiia.M 7B

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti