maanantai 27. lokakuuta 2014

John Green – Tähtiin kirjoitettu virhe (2013)

Kirja kertoo Hazelista, tytöstä joka sairastaa kilpirauhassyöpää ja hänellä on etäpesäkkeitä keuhkoissa. Nyt tämän lukiessasi varmaan ajattelet, että kirja kertoo tytöstä, jolla on syöpä ja lopussa hän kuolee, mutta olet väärässä. Kirja sukeltaa suoraan keskelle kutkuttavaa rakkaustarinaa, joka päättyy joko hyvin tai huonosti.

Kirjassa Hazelin äiti pakottaa 16-vuotiaan tyttärensä menemään vertaistukiryhmään. Hazel ajattelee sen olevan samaa vanhaa löpinää ja jorinaa, mutta hän on väärässä. Ryhmään on tullut käymään uusi poika, Augustus, johon Hazel alkaa tutustua. Augustuksella oli luusyöpä, joka vei häneltä toisen jalan. Sen tilalla hänellä on nyt proteesi. Hazel ja Augustus alkavat viihtyä yhdessä, kunnes tapahtuu jotain mullistavaa…

Miten muutos vaikuttaa Hazelin ja Augustuksen elämään?

Kirja on lajityypiltään romanttinen ja samaan aikaan arkielämää kuvaava. Kirja kertoo hienosti Hazelin mielipiteistä, elämästä ja ajatuksista.

Pidin itse kirjasta paljon. Etenkin pidin kirjoittajan kirjoitustyylistä ja Hazelin filosofisesta, mutta silti helposti ymmärrettävästä ajattelutavasta. Mieleeni jäi kirjan kohta, jossa Augustus ja Hazel istuvat ravintola Oranjeessa ja katselevat alla virtaavaan kanavaan konfettien leijuessa heidän ympärillään. Kohta jäi mieleeni, koska se oli kuvailtu todella kauniisti ja välillä tuntui siltä, kuin olisin itse istunut Oranjeen terassilla.

Kirja kannattaa lukea, jos pitää romanttisista kirjoista, mutta en suosittele sitä kaikista herkimmille lukijoille.

Ada 7a

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti