torstai 23. lokakuuta 2014

Jacqueline Wilson: YSTÄVÄNI VICKY (2006)


 
Kirja kertoo Jadesta, jonka paras ystävä Vicky joutuu onnettomuuteen ja kuolee. Jade ei voi uskoa että Vicky on tosiaan kuollut, mutta Vicky ei todellakaan anna kuolemankaan estää häntä elämästä täysillä.
 
Kirjan päähenkilöt ovat Jade ja Vicky. muita henkilöitä on Vickyn vanhemmat ja isoäiti, Jaden äiti, rehtori, ja opettajat.  Tapahtumat esitetään Jaden näkökulmasta.

 Kirjan alussa Jade ja Vicky riitelevät, koska Jade ei halua osallistua koulun Hupihölkkä kerhoon. Riitelyn lomassa Vicky astuu huomaamattaan kadulle, kuulu kova pamaus, hetken on ihan hiljaista.
 
Kirja on tyylilajiltaan arkielämää kuvaava mutta samalla vähän yliluonnollinen, koska Jade näkee kuolleen ystävänsä enkelinä kaikkialla minne meneekään. Asiat kuvaillaan kirjassa hyvin ja selvästi.
 
Pidin paljon tästä kirjasta, kirjassa ei ollut paljon huonoja kohtia. Kirjaa on hyvä lukea, koska asiat selitetään kirjassa niin tarkasti. Kirjaa voi suositella noin 10-vuotiaasta ylöspäin, koska kirjassa on vähän tekstiä, mutta voi olla raskas lukea alle 10-vuotiaille.

     Janita 7A
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti