torstai 30. lokakuuta 2014

Merja Jalo: Punainen hevosenkenkä, 2003

Kirja kertoo Kikka Lahden ja hänen kavereittensa hevoskilpailusta, jossa on pääpalkintona on punainen hevosenkenkä jota kaikki havittelevat.    
     
Kikka on iloinen hevoshullu joka rakastaa tallilla olemista. Kikan lempihevonen on Hutsaar, joka on suuri, valkoinen ori, jonka luonteessa ei ole mitään kehumista. Sivuhenkilöitä on kikan kaverit Titta, Päkä, Repe ja Siru. Tapahtumat kuvataan Kikan näkökulmasta.                                  
 
 Kirja kertoo Kikka Lahden hevoskilpailusta, jossa on pääpalkintona punainen hevosenkenkä, jonka Kikka voittaa. Kotona hevosenkenkä kuitenkin hajoa ja sen sisältä löytyy kiviä, jotka todetaan oikeiksi timanteiksi. Kikan perhe on pois kotoa ja Kikka kävelee kotiin Titta ystävänsä kanssa ja huomaa, että ikkuna on auki ja ikkunasta kipuaa alas kaksi miestä, mutta Kikka ei tunnista niitä, koska on niin pimeää. Kun miehet ovat lähteneet tytöt menevät katsomaan onko mitään viety ja mitään ei ollut viety. Seuraavana päivänä Kikka katselee hevosenkenkää mutta se ei aukea niin, kuin edellispäivänä. Siitä alkaakin todellinen mysteeri jota Kikka, Titta ja Repe. Mysteeri vie lapset hautausmaalle ja tositoimiin, jossa henki on tiukassa.
     
Minun mielestä kirja oli hyvä, koska siinä oli vähän jännitystä ja takaa-ajo tilanteita. Se ei ollut kauhean pitkä ja tekstiä oli helppo lukea. Pidin kirjan, joka hetkestä.
   
Kirja sopii kaiken ikäisille, jotka tykkäävät hevosista ja kaipaavat pientä jännitystä. Kirjaa kannattaa lukea, koska kirjaan on helppo eläytyä mukaan ja siihen tulee sellainen tunne, että haluaisi jatkaa koko ajan lukemista

Aleksiina 7B

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti