perjantai 31. lokakuuta 2014

Tapani Bagge: Suden hetki (1999)



Kirja kertoo Tomppa-nimisestä päähenkilöstä, jonka luokalle tulee uusi oppilas Tanja, johon Tomppa ihastuu. Pian Tomppa saa selville, että Tanja on eläinaktivisti.

Kirjan päähenkilö Tomppa Luukkonen on 17-vuotias. Tomppa liittyy iskuryhmä Suteen Tanjan kautta. Heti ensimmäisellä viikolla Tomppa pääsee tosi toimiin. Nimittäin he hyökkäävät kettutarhaan, mutta samana yönä oli poltettu autoja ja tehty muuta ilkivaltaa. Iskuryhmä Susi ei tiedä kuka ne teki mutta he käyttävät samaa nimeä.

Tomppa elää kaksoiselämää Tanjan ja oman perheensä välillä, Tanjan kanssa Tomppa on vegetaari eli kasvissyöjä ja perheensä kanssa Tomppa on ihan tavallinen ja syö lihaa ja kaikkea muuta mistä pitääkin. Tompan äiti on poliisi ja Tompan isä suomentaa kotona kirjoja. Iskuryhmä suteen kuuluu Tomppa, Tanja, Mira, Kivi ja Jonttu.

Kirjan tyyli on jännitys tai arkielämäänperustuva. Kirjassa on  ihan vähän kiroilua tai muita asioita jotka eivät sovi ihan pienimmille. Kirja oli mielestäni hyvä. Se ei ollut liian pitkä ja se oli kokoajan jännittävä. Kirja sopii mielestäni niille jotka haluavat lukea jännitystä.

Kasper 7B

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti