torstai 23. lokakuuta 2014

Siri Kolu: Me Rosvolat ja Ryöväriliitto: 2014

Kirja kertoo, kun Vilja ystävineen haluavat löytää viimeisen vaakunatavun ja selvittää vaakunakoodin.

Kirjan päähenkilö Vilja on rohkea ja puhelias, sivuhenkilöitä mm. Rosvolat suvun Hurja-Kaarlo, Hilda, Hele, Kalle, Tiuku, Kaija (salanimi Hertta Säde), Kulta-Pete, Anna-Kaisa ”Aa-Koo ” Mikkonen, joka on Helen  ystävä ja liittolainen ja muut rosvosuvut kuten Hurmalat, jotka eivät ole Rosvoloiden kanssa aina oikein väleissä.

Viljan rosvokummitäti Kaija on menossa naimisiin Lapin hiihtokeskuksessa. Vilja kuuluu rosvoloiden sukuun. Kirjassa seikkailee eri rosvosukuja. Vilja ystävineen yrittävät etsiä viimeistä vaakunatavua, jonka aikana Rosvoloiden Hele joutuu Hurmaloiden vangiksi. Hurmalat luulevat saavansa vaakunatavun itselleen ja purkavansa vaakunakoodin. Näin ei kuitenkaan käy. Vaakuna koodin purkamiseen kuluu tunteja, aika meinaa loppua. Lopuksi Viljaa jahdataan mönkijöillä, Kaijan häät meinaavat mennä pilalle, lopulta rosvosuvut jakavat Kvistinsaalista ja perustavat uutta neuvostoa, jossa on tietyt kriteerit. Tapahtumapaikkana on Lapin hiihtokeskus ja tunturit.

Kirja kuuluu seikkailukirjoihin. Asiat kuvaillaan ja kerrotaan kirjassa mielenkiintoisella tavalla ja tekstiä on helppo lukea. Kirjan juoneen ja tunnelmiin pääsee helpolla mukaan ja tuntuu kuin olisi itse mukana seikkailuissa. Kirjasta ei jännitystä puutu.

Kirja kannattaa lukea, koska se on hauska mukaansa tempaava helppolukuinen nuorten seikkailukirja. Suosittelen kirjaa, jotka tykkäävät seikkailuista ja jännityksestä.


Johanna 7A
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti