maanantai 27. lokakuuta 2014

J.K.Rowling: Harry Potter ja Feeniksin kilta (2003)

Harry Potter ja feeniksin kilta on Harry Potter sarjan 5 osa.

Tässä osassa 15­-vuotias Harry joutuu erotetuksi Tylypahkan noitien ja velhojen koulusta koska puolusti itseään ja serkkuaan Dudleyta(alaikäiset eivät saa taikoa koulun ulkopuolella).
Kuitenkin oikeudenkäynnin jälkeen erotus ei astukkaan voimaan ja Harry saa palata kouluun seuraavalle lukuvuodelle.

Niin kuin tiedämme viime tarinan seikkailuista tiedämme (Jos et tiedä lue Harry Potter ja liekehtivä pikari) on alkanut kiiriä huhua että Hän-joka-jääköön-nimeämättä on palannut, mutta kukaan ei usko Harrya ja eivätkä osaa näin valmistautua hänen tuloonsa. Samaan aikaan kouluun saapuu yksi erittäin epämiellyttävähenkilö nuuskimaan Tylypahkan asioista. samalla tämä samainen henkilö Dolores Pimento ottaa paikan Tylypahkan rehtorina,Missä on Dumbledore? ota selvää.

Kirja sopii erittäin hyvin Fantasia ja jännitys kirjoista pitävälle. Kirjan asiat ja tapahtuma paikat kuvaillaan niin että varmasti on tieto missä ollaan.

Itse kun olen suuri Harry Potter fani niin tykkäsi erittäin paljon tästä kirjasta, ja jos olet itsekkään edes hieman fantasia kirjoista pitävä henkilö niin suosittelen ehdottomasti ja lämmöllä tätä kirjaa teille.


Tomi 7a.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti