tiistai 23. lokakuuta 2012

Charlie Higson: Hopeaevä (2006)

Kirja kertoo nuoren Bondin elämästä Etonin koulussa ja hänen sedästään ja tädistään, joitten kanssa hän on lomillaan.  Ja myös Jamesin ja Red Kellyn jännitävistä seikkailuista. se myös kertoo Lordi Hellboren suunnitelmista linnassaan.                                                                                                                                

Jamesin lapsuus on ihmeellinen, koska hän joutu heti nuorena matkustelemaan paljon. Hänen isänsä ei huomioinut lastansa kunnolla ja pahimmalla mahdollisella tavalla hänen isä ja äiti kuolivat kiipeilyreissulla ulkomailla. Sen jälkeen James meni pahamaineiseen kouluun Etoniin. Heti ekana päivänä hän joutui törmäys kurssille koulun johtajan Lordi Hellboren pojan Georgen kanssa. Ekan kouluvuoden jälkeen hän  pääsi lomalle ja meni hänen tädille ja sedälle. Junamatkalla Skotlantiin hän tapasi nuoren pojan Redin. Redillä ei ollut lippua ja pojat piilottivat tämän Jamesin vaatekappiin junassa ettei lipuntarkastaja huomaisi häntä. Jamesista ja Redistä tuli hyvät kaverit ja he alkoivat tutkia Hellboren hyvin varustettua linnaa.                            

James on tosi rohkea ja elämää kokenut poika. Red on taas vilkas ja hyvin rohkea. Jamesin täti ja setä ovat taas tosi mukavia ja iloisia.                                           

Tämä kirja on jännitys kirja. Kirjassa on vähän epäselvä sanoma, mutta suosittelen sitä kaikille ketkä tykkää bondi kirjoista. Suosittelen kirjaa siksi, että se on tosi jännittävä. Kirja oli alussa aika sekava mutta keskivaiheilla se alkoi olemaan jo selvempi.    

Joonas K., 7A