torstai 4. lokakuuta 2012

Replica: Amy Pariisissa (2000)

Kirja kertoo siitä, kun geenimuunneltu Amy pääsee Pariisiin unelmien kaupunkiin tai niin hän ainakin luulee. Kun Amy istuu ranskalaisen kahvilan terassilla, hän huomaa tutun geenimuunnellun pojan. Amy lähtee seuraamaan poikaa ja matka jatkuu katakombeista Eiffel-tornin huipulle asti.

Päähenkilömme Amy on kaksitoistavuotias nuori tyttö, jonka adoptoinut nainen oli mukana kuunsirppiprojektissa, jossa Amy syntyi. Erillisiä sivuhenkilöitä ovat Amyn kaksoissisar toinen Amy, jonka tunnettu nimi on Annie. Monica Amyn hoitaja ja naapuri, joka on lääpällään lipevään ranskalaismieheen Cristopheen.

Kirja edustaa seikkailu-, jännitys- ja toimintakirjallisuutta. Kirjassa on normaali puhekieli, jossa ei ole erillistä murretta.

Kirja on kirjoitettu nuorille, jotka tykkäävät toiminnasta ja seikkailusta. Kirja yrittää viestittää, että ulkomailla on omat vaaransa.

Omasta mielestäni se oli aika vaisu ja liian vähän toimintaa ja jännitystä. Sillä siinä oli suurimmaksi osaksi pakoon juoksemista. Minä en tykännyt kirjasta erityisemmin. Kirjasta ei tullut erillisiä ajatuksia.

Suosittelen kirjaa nuorille seikkailusta pitäville ihmisille.

Mario, 7B

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti