keskiviikko 24. lokakuuta 2012

Stephenie Meyer: Twilight - Epäilys (2007)

Kirja kertoo Bella Swanin elämästä ja hänen ystävästä Jacob Blackista ja poikaystävästä Edward Cullenista, jotka eivät pysy sovussa.

Bella Swan on vaarassa, kun joukkomurhien aalto vavisuttelee Seattlea ja julma vampyyri janoaa kostoa. Kaiken huipuksi hänen on valittava Edwardin rakkauden tai Jacobin ystävyyden välillä, sillä ihmissudet ja vampyyrit eivät tule toimeen keskenään.
    Bella on kiintynyt Jacobiin ja viihtyy hänen seurassaan kenties liiankin hyvin. Onko Bella enään varma tunteistaan? Onhan ihmissusi-Jacobissa sentään jotain inhimillisempää, kuin Edwardissa...
   Ylioppilasjuhlien lähestyessä Bella aikoo tehdä lopullisen päätöksen: elääkö vai kuolla? Muuttuakko vampyyriksi vai säilyä ihmisenä.

Päähenkilö on Bella Swan. Sivuhenkilöitä ovat mm. Edvard Cullen eli Bella Swanin poikaystävä ja hän on vampyyri ja Jacob black, joka on Bellan    parasystävä ja hän on myös ihmissusi. 

Kirja on fantasiakirja. Kirjan tyyli on puhe-ja kirjakieltä.
Kirja on kirjoitettu kertomaan Bella Swanin elämästä. Kirja opettaa hiukan asioita vampyyreista ja ihmissusista.

Minusta kirja oli mahtava! Kaikki twilightit on mahtavia. Kirja herätti eniten huomiota kaikista vampyyreistä. Pidin kirjassa eniten siittä, kun Cullenit voittivat ihmissusien kanssa sen taistelun. En pitänyt niistä ''ilkeistä'' vampyyreistä.

Suosittelisin kirjaa kaikelle jotka pitävät twilightistä, koska elokuva on erilainen ja kirjassa kaikki kerrotaan selkeämmin.
Johanna T., 7A

3 kommenttia:

  1. Katsoin elokuvan itse ja halusin sen jälkeen lukea kirjan, mikä oli hyvä asia koska kuten sanoit elokuvassa ei kerrottu kaikkea.

    VastaaPoista
  2. Kirjavinkkisi on hyvä, ja kirjoitettu hyvin. Tekstiä oli helppo lukea, ja pidin siitä. Olen Twilight-elokuvat katsonut, mutta en kirjoja oikein ole ikinä innostunut lukemaan, mutta nyt harkitsen niiden lukemista.

    VastaaPoista