maanantai 1. lokakuuta 2012

Disney, Lumottu (2007)


Romanttiseen elokuvaan perustuva kirja kertoo tytöstä nimeltä Giselle. Giselle asuu Andalasian satumaailmassa pienessä mökissä eläinystäviensä kanssa. Kaikki muuttuu, kun Giselle rakastuu prinssiin ja hän joutuu kummallisiin seikkailuihin New Yorkin keskustaan.
Andalasian satumaailmassa asuu Gisellen eläinystävät, mutta myös prinssi Edward, kuningatar Narissa ja Edwardin palvelija Nathaniel. Kuningatar Narissa ei halu Edwardin löytävän itselleen puolisoa, ettei hän menettäisi valtaansa pojalleen. Narissa estää Edwardia ja Giselleä menemästä naimisiin ja heittää Gisellen kaivoon. Kaivo johtaa Gisellen maagisesti keskelle New Yorkin keskustaa. Ruuhkainen New York saa Gisellen pään aivan pyörälleen ja hän lähtee etsimään apua. Roberto ja hänen tyttärensä ovat taksimatkalla ja huomaavat Gisellen, he pysähtyvät auttamaan ja Giselle muuttaa heille asumaan. Roberto ja Giselle tutustuvat toisiinsa, mikä sotkee Roberton ja hänen tyttöystävänsä Nancyn välejä.

Prinssi ja Gisellen ystävä (orava) Pip saapuvat myös New Yorkiin etsimään ja pelastamaan Giselleä, mutta suunnitelmia sotkemassa on Nathaniel, joka on Narissan puolella ja yrittää tappaa Gisellen. Kirja on täynnä seikkailua, fantasiaa ja ihmissuhde solmuja, jotka koukuttavat lukijaa lukemaan sadun loppuun.

Kirjan lukeminen oli mielestäni hieno lukukokemus. Kirja on mielenkiintoinen ja koukuttava. Yleensä en pidä fantasiakirjoista, mutta tämä oli mielestäni hauska, koska se sijoittui myös oikeaan maailmaan. Suosittelen kirjaa nuorille, jotka pitävät fantasiatarinoista.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti