sunnuntai 7. lokakuuta 2012

Jocelyn Shipley: Serafiinan varjossa (2010)

Äiti on lähettänyt Morganin kesäksi mummon luo maalle koska haluaa Morganin olevan yhtä kypsä ja vastuullinen kuin serkkunsa Clare. Mutta kunnollisella Clarella on poikaystävä jota vanhemmat eivät hyväksy. Morgan päättää auttaa serkkua tapaamaan poikaystäväänsä salaa. Mummokin oli pienenä auttanut siskoaan Serafiinaa joka kuoli traagisen onnettomuuden seurauksena. Toistaako historia itseään vai onko Clarella parempi onni.

Kirjan henkilöitä ovat Morgan, Morganin vanhemmat ja pikkuveli. Clare, Claren pikkusisko, Claren vanhemmat ja Claren poikaystävä Renzo. Sekä Morganin, Claren ja Morganin mummo.

Kertojana on Morgan mutta kirjassa on myös vuoropuhelua. Kirja kertoo todella jännittävän tarinan mummon siskosta Serafiinasta. Tapahtumat sijoittuvat pääasiassa mummon luo maalle mutta kirja kertoo myös tapahtumia Morganin kotona.

Minusta kirja oli todella hyvä ja suosittelen sitä kaikille niille jotka pitävät jännityksestä. Karmivin kohta kirjassa on se kun mummo kertoo tarinaa Serafiinan traagisesta kohtalosta.