torstai 4. lokakuuta 2012

Tuomas Nevanlinna: Antero joutuu luontoon (2009)


Antero on tavallinen 10-vuotias poika, joka ei tykkää koulusta ja on kotoisin kaupungista. Antero on niin huono koulussa, ja erityisesti biologiassa, että hänet lähetetään kesäksi sijaisperheeseen maalle. Siellä hänet haastetaan selviytymään luonnossa ihmisten ja eläinten ja eritoten ötököiden aiheutumista pulmatilanteissa.
 
 Perheen isä Tuomo on keksijä. Maire-äiti pitää Minttutee-kahvilaa ja siellä myydään kahvia ja terveellisiä luomujuuresjuomia. Hänellä on tytär, jonka nimi on Elina. Elinalla on silmälasit ja hän on todella hyvä kaikissa aineissa paitsi liikunnassa. Hän tutustuu myös läskiin jänikseen, lauhaan Watkinson-kettuun ja siiliin nimeltä Miihkali. Jäniksen nimi on Lampola.
 
Antero joutuu luontoon, on fiktiivifantasia- ja seikkailukirja. Kirja on kirjoitettu osittain puhekielellä, mutta muuten se on kirjakieltä. Suosittelen kirjaa 9-13vuotiaille. Suosittelen kirjaa myös ihmisille jotka pitävät fiktiivisistä ei jännittävistä seikkailukirjoista. Mielestäni kirja oli vähän tylsä, koska se ei tempaissut minua kokonaan mukaan. Hyvä puoli oli se että juoni tuli kirjassa hyvin esille.
Tatja, 7B