torstai 4. lokakuuta 2012

Jeff Kinney: Neropatin päiväkirja (2011)


Kirja kertoo 7. luokkalaisen Greg Heffleyn elämästä. Greg yrittää koulussa olla suosittu ja tunnettu, ettei häntä kuviteltaisi samanlaiseksi kuin hänen kaverit Gregin mielestä. Yrityksestä huolimatta joku aina pilaa hänen yrityksensä, koska hänen kaverit eivät ymmärrä olla puhumatta ”leikkimisestä”.
Gregin mielestä on tyhmä idea sekoittaa yläkoulussa pienet ruipelot ja isot gorillat jotka ajavat partansa kaksi kertaa päivässä. Hänellä on vaikeaa koulussa, koska jatkuvasti joku kiusaa häntä. Gregille pahinta oli, kun hänen pikkuveljensä Manny kutsuu häntä Kikiksi ja huutaa kevätjuhlan esityksen aikana Gregille: ”Hyvä Kiki!” Greg kuitenkin keksii syyn, jolla siirtää kiusaamisen toisen pojan niskaan.
Vaikka kirjan nimi on Neropatin päiväkirja, Greg itse sanoo julkaisussaan, että tämä ei ole päiväkirja. On siis turha odottaa tekstejä rakas päiväkirjani sitä ja rakas päiväkirjani tätä, vaan kirja on hänen julkaisunsa, jolla hän aikoo rikastua tulevaisuudessa.
Kirjan laji on sarjakuvaromaani, jossa on välillä puhekieltä. Kirjassa on paljon huumoria ja sitä on todella hauska lukea! Sitä on hauska lukea ”sarjakuvakuvien” ansiosta. Suosittelen kirjaa 10-15-vuotiaille.
Anssi, 7B

2 kommenttia:

  1. kyllä sehän on hyvä kirja ja muutenkin niin olen sitä mieltä että tämä oli minusta hyvä kirjavinkki.

    VastaaPoista
  2. aivan samaa mieltä :D

    VastaaPoista