torstai 4. lokakuuta 2012

Jay Asher & Carolyn Mackler: Sinä ja minä sitten joskus (2011)


”Mitä jos voisit nähdä tulevaisuuteen? Jos saisit selville millaista elämäsi on 15 vuoden kuluttua? Ja entä jos et olisikaan se, joksi sinun piti tulla?”
Vuonna 1996 Emma saa isältään lahjaksi tietokoneen. Ladatessaan asetuksia tietokoneeseensa Emma löytää oudon ohjelman, joka on olemassa vasta tulevaisuudessa. Siellä ihmiset voivat jakaa tietoja itsestään ja kuulumisistaan. Emman tulevaisuus vaikuttaa kurjalta ja surulliselta, kun taas hänen ystävänsä Joshin tulevaisuus vaikuttaa onnelliselta ja lupaavalta. Yhdessä Emma ja Josh tajuavat Facebook-päivityksien avulla, että kaikki heidän päätöksensä vaikuttavat heidän tulevaisuuteensa, jotka muuttuvat vähitellen joko parempaan, tai huonompaan päin. Ovatko Emma ja Josh ystäviä vielä tulevaisuudessakin, vai vihaavatko he toisiaan?
Sinä ja minä sitten joskus ovat Jay Asherin & Carolyn Macklerin kirjoittama romaani, joka lähti hullusta ideasta pienestä sähköpostista.
Suosittelen kirjaa kaikille nuorille ja nuorille aikuisille. Kirja tuo vähän vaihtelua muihin nuortenkirjoihin, sillä siinä päästään kurkkaamaan menneisyydestä tulevaisuuteen. Kirjassa puhutaan kirjakielellä.
Ellinoora, 7B

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti