torstai 4. lokakuuta 2012

R. L. Stine: Goosebumps: Hän on kannoillasi! (2007)


Kirja kertoo sisaruksista Eddiestä ja Suesta, jotka ovat vanhempiensa kanssa matkalla Lontoossa. Matkasta ei tulekaan täysin normaali vaan silloin alkaa tapahtua kummia.
   
Eddie ja Sue ovat kiertoajelulla ympäri Lontoota, kun heidän vanhempansa ovat tärkeässä kokouksessa. Seuraavaksi bussin suunta on keskiaikaiseen kidutustorniin. Sue on Eddietä vanhempi ja hän tykkää pelotella arkajalkaista veljeään. Kidutustornissa on paljon kidutusvälineitä, joilla Sue säikäyttelee veljeään. Sitten mukaan astuu pelottava tummiin pukeutunut mies. Sisarukset saavat tietää menneisyydestään seikkailun aikana.
   
Kirjan päähenkilöt ovat siis sisarukset Eddie ja Sue. Eddie on pelokas arkajalka ja Sue hauska isosisko. Mukana on myös paljon sivuhenkilöitä, mutta eniten mukana on tummapukuinen mies.
  
Kirjan lajityyppi on kauhu, mutta se sisältää myös hieman huumoria. Sen tyyli on kirjakieli, mutta vuoropuhelut on pääasiassa puhekieltä.
  
Kirjassa ei ole erikseen sanomaa, mutta se on tarkoitettu viihteeksi. Kirja herätti pelokkaita ajatuksia.
   
Kirja oli mukava lukukokemus ja R. L. Stine on hyvä kirjailija. Pidin eniten kohdasta, kun Sue ja Eddie olivat kidutuskammiossa. Se säikäyttää, mutta lopuksi voi hieman naurattaa.
   
Kaikki, jotka pitävät kauhusta. Kannattaa lukea!

Ville S., 7B

2 kommenttia:

  1. Tylsä kirja. Hyvää se, että olet kirjoittanut tämän jollekkin, joka tarvitsee sitä.

    VastaaPoista