torstai 4. lokakuuta 2012

Diane Karlström: Lahja (2009)


Kirja kertoo Marian elämästä, joka kertoo melkein nykyajan Tuhkimo-sadusta. Kotona määräilee ilkeä äitipuoli, jonka kaksoistyttäret kadehtivat Marian lauluääntä.
  Maria silti vaan haaveilee demolevystä, jolle hän saisi laulaa ystävänsä sanoittamia lauluja. Kun hänelle yllättäen näyttää järjestyvän studioaikaa ammattimuusikoiden kanssa, ei riemulla ole rajaa. Ainoa ongelma on kuitenkin äitipuoli, joka ei tietenkään hyväksy Marian menestymistä.
 Päähenkilö on tyttö nimeltään Maria. Marialla on sotkuiset kirkkaan punaiset hiukset ja pisamanaama. Marian äiti on kuollut, kun Maria oli vielä pieni. Hänen isänsä Johan on mennyt jo uusiin naimisiin Sivin kanssa jolla on kaksoistyttäret. Marian ystävä Frida auttaa Mariaa paljon kaikessa. Hugo joka on Marian ystävä varasi Marialle studioajan.
 Kirja on mielestäni ehkä seikkailukirja. Kirjan tarkoituksena ei ole opettaa mitään kirjan tarkoitus on vain viihdyttää ihmisiä.
 Kirja oli mielestäni todella mielenkiintoinen ja hyvä. Kirjassa oli hyvä juoni. Kirja oli mielestäni sopivan pituinen, ei liian pitkä.
 
Jenna, 7.B