tiistai 23. lokakuuta 2012

Stephenie Meyer: Uusikuu (2006)

Uusikuu kuuluu Twilight- kirjasarjaan. Uusikuu on jatkoa kirjasta Houkutus. Muita osia ovat Epäilys ja Aamunkoi. Kaikista kirjoista on tehty myös elokuvat ja viimeinen osa, Aamunkoi on tulossa pian elokuviin.
Kirjan päähenkilöinä esiintyvät Edward Cullen, Bella Swan sekä Jacob Black. Kirja on kirjoitettu puhekielellä, ja se on fantasiakirja. Kirjan kirjoittaja Stephenie Meyer haluaa viestittää lukijoilleen, että rakastaminen ei ole aina helppoa, vaikka itse rakastettava olisi kuinka ihana.
Kirja kertoo tytöstä, joka rakastuu vampyyriin. Vampyyrin rakastaminen ei olekaan niin helppoa ja turvallista kuin Bella Swan luulee. Bella suree täytettyään 18 vuotta, sillä hän on Edward Cullenia vanhempi. Edward on biologisesti ikuisesti 17-vuotias, mutta oikeasti hän on 109-vuotias. Edwardille ja Bellalle tulee mutkia matkaan. Muunmuuassa Edward väittää, ettei rakasta Bellaa enään ja lähtee kaupungista. Bellan ja hänen ystävän Jacobin välit lähenevät. Miten lopulta käy? Sen saat selville lukemalla!
Mielestäni kirja oli mahtava, eikä siitä ole mitään kritiikkiä. Joissain kohdissa tuntui, että olisin ollut itsekin mukana kirjan tapahtumissa. Kirja oli kirjoitettu selkeästi ja sitä oli mukava lukea. Kirja ei ollut missään kohdassa tylsä ja juoni oli hyvä ja selkeä. Kirjassa oli juuri sopivasti kuvailua - ei liikaa, eikä liian vähän.  
Suosittelen kirja noin 11-vuotiasita eteenpäin oleville tytöille ja suosittelen lukemaan myös muut osat. Kirja on ehkä enemmän tytöille kuin pojille.

Paula, 7A

2 kommenttia:

  1. En kauheasti pidä kirjasta

    VastaaPoista
  2. kerroit tekstisä hyvin asiat, mutta itse oisin kirjoittanut hieman lisää aiheesta. esim kuka jacob on minne edward lähti miten bella suhtautui hänen lähtöön.

    VastaaPoista