tiistai 23. lokakuuta 2012

JK. Rowling: Harry Potter ja Azkabanin vanki (1999)


Kirja kertoo Harry Potterista joka käy kolmatta vuottansa Tylypahkan noitien ja velhojen koulussa.
Kesä lomalla on tapahtunut outoja mutta Harry ei tiedä mitään siitä mitä on tapahtunut, koska hän asuu tätinsä, setänsä ja serkkunsa kanssa. Kesäloman lopuusa, kuitenkin Harry joutuu ikävään tilanteeseen sillä hänen setänsä Vernon on kutsunut siskonsa viikoksi kylään. Harry karkaa  ja jää läiheisen puiston viereen istuskelemaan Harry ei aavista, että Poimittaislinja niminen bussi tulee salaman nopeasti Harryn eteen. Kouluun tultuaan Tylypahkan rehtori pitää puheen jossa varoittaa koulua vahtivista ankeuttajista. Sinä lukuvuonna tulee Harryn ystävästä Hagrid metsänvartiasta opettaja. Harry, Hermione ja Ron joutuvat katsomaan, kun Hagridin hevoskotka (Hiinokka) teloitetaan. Kun Ronin lemmikki hiiri (Kutka) puree Ronia, kolmikko joutuu vaikeuksiin. Kolmikko kokee seikkailuja joita eivät tule unohtamaan.
Kirja on fantasiakirja, joka on tosi hyvin kirjoitettu. Kirjan tyyli on puhekieli ja hyvin selkeä. Kirjoituksesta saa selvää ja se on monipuolista. Kirja osaa pitää jännityksessä.
Kokemuksena kirja oli miellyttävä pidin joka hetkestä, kun luin sitä. Kirjassa oli kaikki mitä lukija kaipaa, en väsynyt lukemiseen vaan jatkoin, koska se piti jännityksen mielessä. Kirjassa ei ollut mitään mikä olisi ollut huonoa, se oli mielenkiintoinen ja jännittävä.
Suosittelen kirjaa kaikille jotka pitävä fantasiasta ja jännityksestä. Kaikki jotka pitävät pienestä jännityksestä pitävät kirjasta koska aina, joka luvussa selviää jotain uutta. Fantasiakirjana kirja on täydellinen, se on niin mukaansa tempaava, että kuvittelee itse olevansa kirja sisällä ja kokea kaiken mitä hahmotkin kokevat. 
 Jenni, 7A